Cinci jocuri pentru pasionații de șah

Cinci jocuri pentru pasionații de șah
Cinci jocuri pentru pasionații de șah
Cinci jocuri pentru pasionații de șah
Cinci jocuri pentru pasionații de șah

De sute de ani, șahul este unul dintre cele mai populare jocuri, un adevărat sport al minții.

Oamenii joacă șah pentru socializare și pentru a-și "antrena" mintea, iar prin intermediul unor aplicații disponibile în prezent se pot face progrese considerabile, dar există și versiuni distractive.

5 jocuri excelente pentru pasionații de șah

1. Chess Online

Cinci jocuri pentru pasionații de șah

Acest joc poate fi accesat inclusiv pe dispozitivele mobile și are funcții inedite care l-au transformat într-unul dintre cele mai populare din acest moment. Spre exemplu, Chess Online le oferă utilizatorilor posibilitatea să își realizeze propriul profil pe care să își adauge și o fotografie. De asemenea, pune accent pe rolul socializării, iar utilizatorii pot face propria listă de prieteni și să converseze pe chat cu ei. Cât privește versiunile de șah existente, acestea sunt trei la număr: clasic, blitz și glonț. Utilizatorii pot alege dacă să joace partide pentru clasament sau amicale. Se realizează clasamente pe baza tuturor utilizatorilor prezenți în joc și se pot face achiziții. Chess Online poate fi accesat pe Android și iOS.

2. Chess Lv 100

Această aplicație este disponibilă pe cele mai populare sisteme de operare mobile: Android și iOS, dar și în Microsoft Store. E considerată cea mai populară aplicație de șah gratuită din App Store și are funcții variate. Utilizatorii pasionați de șah pot juca atât partide împotriva unor alți oameni, dar și împotriva computerului. Se folosește indexul ELO, iar utilizatorii își pot alege adversarii în funcție de acesta, de la 249 la 2600. Mai mult, jocul are la dispoziție 100 de etape în care utilizatorii pot progresa în funcție de victoriile obținute. Ei sunt recompensați cu diverse medalii și pot îmbunătăți tablele de joc pe care au loc partidele în funcție de rezultatele obținute.

3. Checkmate Hot 1

Cinci jocuri pentru pasionații de șah

Dezvoltatorii pentru industria jocurilor de noroc au lansat producții din diverse domenii, iar șahul nu lipsește. Unul dintre cele mai noi jocuri de păcănele este Checkmate Hot 1, un slot dezvoltat de Hot Rise Games în iunie 2022. Are un format inedit, motiv pentru care utilizatorii l-au îndrăgit din start. Atmosfera din joc este relaxantă, cu muzică jazz pe fundal, iar printre simbolurile Checkmate Hot 1 sunt Piesele de șah alături de Trifoiul norocos și diverse pietre prețioase. Mulți pasionați de șah au avut și continuă să aibă afinități pentru jocuri precum poker (cel mai bun exemplu este Magnus Carlsen, cel considerat cel mai bun șahist din toate timpurile) ori blackjack, iar Checkmate Hot 1 combină jocul minții cu cele de noroc.

4. Chess Coach Pro

Această aplicație este potrivită pentru cei care vor să învețe să joace șah mai bine. Are 4200 de puzzle-uri din care utilizatorii pot înțelege cum să efectueze anumite mutări și ce să facă în anumite momente. Această versiune a jocului costă 32 de RON, însă există și una gratuită, denumită Chess Coach. Diferența dintre ele este că în cea gratuită sunt mai puține puzzle-uri disponibile, dar numărul lor trece oricum de 1300.

5. Chess Genius Pro

O altă aplicație potrivită pentru cei care doresc să învețe tainele acestui joc minunat, cu o istorie atât de mare. Chess Genius Pro explică mutările în detaliu, oferă recomandări pentru efectuarea unora noi, dar și posibilitatea de a reveni înapoi la anumite etape pentru a relua pașii. Este, așadar, un mod potrivit pentru a face progrese în jocul de șah. Mai mult, interfața sa este simplă și elegantă, oferă posibilitatea de a salva partidele în baza de date sau să le exporți pe card SD și are și alte funcții interesante. Singurul minus este că nu este o aplicație gratuită, prețul fiind de 16 RON. Chess Genius Pro poate fi accesată pe Android și iOS.

Comenteaza