Cine este Cosmin Todor, coleg de facultate cu Ghenie, care a decorat cele mai cool localuri din Cluj

Cine este Cosmin Todor, coleg de facultate cu Ghenie, care a decorat cele mai cool localuri din Cluj

Coleg de facultate cu Adrian Ghenie, Victor Man și Marius Bercea (Plan B Gallery), Cosmin Todor este, la rândul lui, un artist care a revoluționat estetica din Cluj, prin semnătura pe care a pus-o pe design-ul din cele ce au devenit acum cele mai cool restaurante din oraș.

Câte locuri/interioare ai creat în Cluj?

Peste 100: magazine de panificație, de flori, de carne, restaurante, cafenele. Aici aș menționa Bujole, Eggcetera, Zama, Marty, Samsara, Klausen Burger, Panemar, Storia… Sunt câteva:), da, multe, multe…

Cum ai început?

Povestea a început cam cu 20 de ani în urmă când, student fiind, tânăr venit de la țară, din comuna Ciugud, am vorbit cu niște colegi și le-am propus să facem un business, pentru că nu voiam să termin facultatea și să mă întorc din nou la țară. Zis și făcut, am început atunci primul nostru proiect, un internet-cafe pentru care nu am fost plătiți, dar pentru care am primit, pe barter, acces la internet, desigur. A devenit în scurt timp cel mai trendy internet cafe din Cluj.

În anii aceia, micii investitori veniți din afară cu bani, voiau să-și facă restaurante sau cafenele și unul dintre ei a apelat la noi. POVESTEA INTEGRALA AICI!

Comenteaza