Cluj Arena se pregăteşte de noi concerte

Cluj Arena se pregăteşte de noi concerte
Organizatori de evenimente din Cluj şi Bucureşti caută febril în această perioadă artişti mari care au turnee la toamnă concerte aproape de România pentru negocia recitaluri la Cluj.

O posibilă revenire a celor de la Scorpions s-ar putea produce pe Cluj Arena. Recomandarea unui organizator de asemenea eveniment se îndreaptă însă spre Robbie Williams.

După concertul Roxette pe noul stadion clujean oficialii din industria de specialitate caută soluţii pentru organizarea unor noi evenimente pe Cluj Arena. Sursele Ziua de Cluj dau ca posibil un nou concert al celor de la Scorpions pe stadionul clujean. Pe site-ul lor oficial, România nu face parte încă din turneul Final Sting World Tour 2012, însă între 24 şi 31 octombrie rockerii vor avea concerte în apropiere, în Ucraina, la Harkov, Lvov, Kiev, respectiv Dnepropetrovsk. „Nu am am auzit până acum vreun nume de formaţie, însă au fost discuţii pentru posibile concerte. Sunt firme organizatoare de evenimente, din Cluj şi Bucureşti care caută artişti aflaţi în turneu prin apropiere pe care să îi aducă la noi la toamnă", a declarat Radu Raţiu, directorul societăţii Cluj Arena SA. „Noi suntem deschişi, depinde doar de ei să găsească artişti şi soluţii", a adăugat acesta.

„Suntem, într-adevăr, în căutări şi discuţii pentru posibile evenimnte în această toamnă pe Cluj Arena, însă vom şti cu siguranţă până în 15 august, cel târziu 1 septembrie", a declarat Florin Danciu, organizator, alături de Fun Time Production, al concertului Scorpions de la deschiderea stadionului. „Pe acest stadion e clar că doar vedete pop-rock au succes. Am avut o posibilitate de face un concert şi în iulie, însă muzica trupei care putea veni era din acelaşi gen cu Roxette şi riscam să împărţim publicul, aşa că am renunţat", a mărturisit organizatorul. „Şansele să reuşim sunt de 60%", a precizat Danciu.

„Ne dorim foarte mult să mai organizăm concerte mari pe minunatul Cluj Arena", a spus Andreea Filip, reprezentantă a agenţiei Emagic, organizatoarea recitalului Roxette la Cluj. „Totuşi, aceasta nu se va întâmpla anul acesta. Ar fi nevoie de minimum trei luni de promovare înainte şi nu e cazul", a adăugat Filip.

„Personal, cred că e foarte complicat să obţii din sponsorizări o sumă destul de mare ca să aduci un artist de seamă la Cluj", a declarat Liviu Alexa, organizator al concertului Iron Maiden din 2010 din parcarea Polus Center. „Eu am avut o experienţă, pentru mine a fost destul. După ultimele două concerte la Cluj, Scorpions şi Iron Maiden, mi-am dat seama că nu merită", a mai spus el. Recomandarea sa pentru cei care se încumetă să aducă artişti la Cluj este Robbie Williams. „Sunt convins că el ar fi o miză pentru toţi cei care visează la un mare concert aici", a apreciat Alexa.

Promusic va aduce trupa Ektomorf în Pub

Grupul Ektomorf din Ungaria va susţine un concert în România în 31 octombrie. Evenimentul va avea loc în 31 octombrie în Irish & Music Pub, de la ora 20:00 şi va fi organizat de către agenţia Promusic Events şi revista Maximum Rock. „Nu plănuim concerte pe Cluj Arena", a precizat Nelu Brânduşan, directorul firmei organizatoare. Concertul rockerilor maghiari face parte din turneul de promovare al noului album intitulat „Black Flag", care urmează să fie lansat în 31 august. Potrivit site-ului organizatorilor „Ektomorf, urmează linia sonorităţilor unor formaţii ca Sepultura sau Soulfly". Numărul biletelor puse în vânzare pentru intrarea la concertul din Pub este de 450 şi pot fi achiziţionate din reţeaua Eventim. Primele 100 de tichete costă 45 de lei, cele cumpărate până în 30 octombrie au preţul de 55 de lei, iar cei care le vor achiziţiona în ziua concertului, la intrare, vor plăti 65 de lei pentru un bilet.

 

Comenteaza