Cluj-Napoca, Mănăştur: Grădina cu legume din balcon :)

Cluj-Napoca, Mănăştur: Grădina cu legume din balcon :)
| Foto: Facebook - Trăiesc în Mănăştur

O splendidă fotografie din cartierul Mănăştur le dă speranţe celor de la bloc că ar putea avea propria grădină cu legume chiar în balcon, la ghiveci.

Pe pagina de Facebook Trăiesc în Mănăştur a fost postat recent un mic anunţ alături de o fotografie splendidă: "Am un ghiveci de ardei dacă dorește cineva. Donat". În fotografia, care are pe fundal mai multe blocuri din cartierul Mănăştur, se observă în prim-plan o splendidă "grădină de balcon".

Mai exact doamna care a postat anunţul donează unul dintre ghivecele în care are roşii cherry şi ardei iuţi, care au dat rod peste măsură. "Super recoltă! Bravo grădinarului pentru munca lui!", a scris un clujean încântat de ideea de a avea propria recoltă de legume într-un apartament de la bloc. 

Un alt amator al "grădinăritului de balcon" scrie pe grupul de Facebook că va posta şi el câteva fotografii cu grădina lui, însă adaugă că în cazul grădinii sale, a observat că roşiile "dau speranţe" dacă sunt plantate în jardinieră hidrofonică.

"Nu sunt mulţumit, e ceva bai cu legumele din ziua de azi. De asta mă interesează tot ce ţine de plantele comestibile din natură. M-ar interesa ceva roşii şi ardei, dar pentru sămânţa de calitate, să am asigurat, văd că aveţi recoltă buna", a scris grădinarul, iar doamna din Mănăştur i-a transmis acestuia că îi va da semințe. 

Ce va crește cel mai bine pe un "balcon comestibil"?

Pe lângă flori, putem cultiva pe balcon și o mulțime de legume și ierburi care vor prospera la fel de bine aici, notează rafturiromanesti.ro.

Roșii
Roșiile sunt o legumă de balcon foarte populară. Acestea necesită doar mult soare, un vas spațioas și suficientă udare. Nu uitați să legați roșiile de un băț, astfel încât să nu se rupă. Dar puteți alege și roșii pitice, cum ar fi Micro Cherry.

Castraveți
Același lucru ca și pentru roșii este valabil și în cazul castraveților. În plus, vor supraviețui fluctuațiilor de temperatură precum și grădinarilor fără experiență și vor începe să dea roade la scurt timp după plantare.

Salată
Salata verde, spanacul sau rucola au nevoie doar de apă. Puteți pregăti salate din frunzele lor toată vara.

Morcovi și ridichi
Pentru morcovi și ridichi, este suficient un ghiveci longitudinal mai adânc. Plantați-le în rând, astfel încât plantele individuale să aibă suficient spațiu în jurul lor.

Legume păstăioase
Legumele păstăioase, cum ar fi mazărea sau fasolea, se seamănă într-un ghiveci mai mare, bateți bețe lângă ele și apoi așteptați doar să se urce planta pe ele.

Ardei iute
Ardeiul iute va necesita ceva mai multă atenție de la dvs. Dar va servi și ca o decorațiune frumoasă. La fel, puteți cultiva soiuri compacte de ardei pe balcon.

Ierburi
La cultivarea legumelor puteți adăuga și cultivarea de ierburi proaspete, de la cimbru, rozmarin sau oregano la maghiran, busuioc și lavandă. Sădiți și niște pătrunjel și arpagic pentru supă, roiniță și mentă pentru limonadă și ceai.

Comenteaza