Cluj-Napoca se află în topul orașelor din țară cu cele mai mari prețuri de intrare la un ștrand

Cluj-Napoca se află în topul orașelor din țară cu cele mai mari prețuri de intrare la un ștrand

Cel mai mic tarif de intrare la un ștrand din România este de 5 lei pentru adulți, iar cel mai mare preț este de 95 de lei. Cluj-Napoca se află printre orașele cu cele mai mari prețuri de intrare la ștrand.  

Clubul Copiilor a realizat o analiză în care au fost incluse, potrivit autorilor, costurile de intrare pentru o zi de weekend la ştrandurile sau aquapark-urile din toate oraşele reşedinţă de judeţ, conform Mediafax.

În municipiul Brașov se află cel mai mare preț de intrare la un ștrand sau aquapark din țară și ocupă primul loc în acest top. În trecut, două ştranduri erau destinaţiile preferate ale braşovenilor pentru a se răcori în zilele toride de vară, dar momentan acestea sunt închise. Astfel, singura opţiune de ştrand din oraş este un complex de agrement, unde biletul de intrare în weekend pentru un adult costă 95 de lei. Copiii beneficiază în schimb de un tarif redus de 30 de lei. 

Pe locul doi în topul orașelor cu cel mai mare tarif de intrare la un ștrand este Botoșaniul, unde tariful de intrare este de 70 de lei în timpul weekendului pentru adulți și 50 de lei pentru un copil.

Cluj-Napoca și Galațiul se află pe locul trei în acest top, iar iubitorii de înot şi bălăceală sunt nevoiţi să plătească 60 de lei pentru o intrare la ştrand pentru adult şi 40 lei pentru un copil, potrivit sursei citate. 

La polul opus se află Drobeta-Turnu Severin cu cel mai mic tarif de intrare la un ştrand din România. Astfel cu doar 5 lei la un ștrand municipal, adulții se pot bucura de o bălăceală într-o zi toridă de vară. Copiii sub 10 ani şi pensionarii au acces gratuit (de luni până joi, iar în weekend plătesc doar 3 lei).

În Iași și Bistrița sunt ștranduri în care tariful de intrare pentru un adult este de doar 11 lei. Locuitorii din Sibiu, Deva şi Râmnicu Vâlcea se pot răcori cu 15 lei taxa de intrare în diferite locaţii. În alte 6 oraşe reşedinţă de judeţ preţul de intrare este de 20 lei pentru un adult: Alexandria, Piatra Neamţ, Piteşti, Târgu Mureş, Suceava şi Slatina.

Nu există ştranduri momentan deschise în oraşele Alba-Iulia, Slobozia, Constanţa, Ploieşti, Buzău şi Tulcea, conform Mediafax. 

Comenteaza