Cluj: Se pun la punct două drumuri dintr-o comună din Munții Apuseni

Cluj: Se pun la punct două drumuri dintr-o comună din Munții Apuseni

Lucrările vor consta în modernizarea structurii rutiere, inclusiv prin turnarea unui strat de asfalt, înlocuirea podețelor neconforme, asigurarea scurgerii apelor și amenajarea intersecțiilor cu drumurile laterale.

Este vorba despre modernizarea drumurilor care fac legătura între localitatea Valea Ierii și satele aparținătoare Cerc și Plopi. Sunt vizate, astfel, două drumuri de interes local care în momentul de față, se află într-o stare avansată de degradare tehnică, circulația desfășurându-se anevoios.

„Desigur, creșterea capacității de circulație pe drumurile din interiorul acestei comune din Munții Apuseni are un impact direct și asupra turismului montan, cu efecte benefice în ceea ce privește dezvoltarea micilor afaceri de profil”, a transmis Alin Tișe, liderul CJ Cluj, la eliberarea certificatului de urbanism necesar autorizării lucrărilor.

Cele două drumuri locale se află, din punct de vedere administrativ, în administrarea Primăriei comunei Valea Ierii. Având în vedere starea lor actuală, autoritatea locală a luat decizia demarării, cât mai urgente, a proiectului de reabilitare.

Principalele lucrări constau în modernizarea structurii rutiere, inclusiv prin turnarea unui strat de asfalt, înlocuirea podețelor neconforme, asigurarea scurgerii apelor, amenajarea intersecțiilor cu drumurile laterale, etc.  

Comenteaza