Clujul găzduiește primul Campionat Internațional de Make-up Alternativ din România

Clujul găzduiește primul Campionat Internațional de Make-up Alternativ din România

Primul Campionat Internațional de Make-up Alternativ (CIMA) este organizat, în acest an, în premieră în România. Evenimentul are la West City Hotel din Florești.

Primul Campionat Internațional de Make-up Alternativ (CIMA) este organizat, în acest an, în premieră în România. Evenimentul are la West City Hotel, din Florești.

Alternativ M.U.A. Championship 2019 este primul campionat de acest gen, în stilul celor organizate în Europa. Pentru România evenimentul reprezintă o noutate în domeniu. Pe parcursul întregii zile sunt organizate competiții de make-up, dedicate atât profesioniștilor, cât și amatorilor.

Fiecare probă va fi supravegheată de un juriu format din specialiști în domeniu, recunoscuți la nivel mondial. Andreea Lavinia Pop – este clujeancă de origine, proprietară a academiei cu același nume din Roma (Italia). Ea este specializată în make-up fashion în stil american și are experiență în SUA și în Italia.

Greta Volpi este proprietara academiei GV Kryolan din Torino (foto) și a magazinului Kryolan Milano. A lucrat pentru Torino Fashion Week. Anna Engvall, suedeză de origine, este asistentă pentru Einat Dan, a studiat cu Val Garland și a lucrat la New York, Londra, precum și la Stockholm Fashion Week.

Primul CIMA este organizat de o clujeancă, Teodora-Roxana Cioancă. Stabilită în Italia, ea a visat să aducă în România un astfel de campionat încă de când a participat la evenimente similare, desfășurate în străinătate, în calitate de concurent și de jurat.

“L-am creat, conturat, organizat și adaptat, astfel încât să nu se diferențieze cu nimic de un campionat organizat oriunde în lume. Am decis să avem un juriu de excepție, de talie internațională. Participarea la un astfel de campionat este o experiență unică în viață unui make-up artist, dar și un început de drum pentru cine e pasionat de lumea colorată și creativă a make-up-ului. Un astfel de campionat îți dă posibilitatea să capeți recunoaștere internațională, pe de altă parte, te provoacă la autocunoaștere și îți impune ieșirea din zona de confort,  pentru a da frâu liber creativității”, a spus Teodora-Roxana Cioancă.

Comenteaza