Companie aeriană, dată în judecată de un pasager care a "suferit" în timpul zborului

Companie aeriană, dată în judecată de un pasager care a
Un pasager italian a dat în judecată compania aeriană Emirates după ce a călătorit așezat lângă o persoană supraponderală pe parcursul unui zbor de nouă ore.

Giorgio Destro, un avocat din Padova, a întrebat dacă ar putea schimba locurile câteva ore în timpul zborului dintre Cape Town şi Dubai deoarece, din cauza excesului de greutate al pasagerului de lângă el, spaţiul care-i revenea a fost redus.

Potrivit presei italiene, compania aeriană a refuzat argumentând că avionul este complet rezervat şi, mai mult, nu i-a oferit pasagerului în cauză nici compensații sau scuze pentru situaţia creată.

"Timp de nouă ore a trebuit să stau pe culoar, pe scaunele rezervate pentru echipajul de cabină - atunci când erau libere, iar, în faza finală a zborului, m-am resemnat şi a trebuit să suport "expansiunea" pasagerului care avea locul lângă mine", a declarat Georgio Destro pentru publicaţia Mattino Padova.

Destro, care este pasager de categoria "gold member", cere companiei aeriene o compensaţie de 2.759,51 €: 759,51 de euro - contravaloarea zborului, şi 2.000 de euro despăgubiri.

Giorgio Destro, fost angajat al Consulatului Italian din Africa de Sud, şi-a făcut un selfie în timpul zborului în care se poate vedea cum brațul pasagerului de alături îi "invadează" spaţiul.

Un purtator de cuvant al companiei Emirates a declarat pentru MailOnline că firma pe care o reprezintă nu comentează situaţia, acţiunea juridică fiind încă în desfășurare. Audierea cazului este programată pentru 20 octombrie la Padova.

Cazul readuce în discuţie dezbaterea cu privire la modul în care liniile aeriene ar trebui să gestioneze astfel de situaţii, având în vedere creșterea numărului de pasageri supraponderali, relatează TheTelegraph.

În 2013, unui pasager care cântărea aproximativ 150 de kg i s-ar fi cerut să renunţe la a se îmbarca pentru zborul de la Chicago la Denver, pentru că nu ar mai fi fost loc. Călătorul, în vârstă de 34 de ani, a relatat că un membru al echipajului l-a întrebat dacă este la curent cu politica companiei care îndeamnă "pasagerii de mari dimensiuni" să îşi cumpere un loc suplimentar în avion dacă, prin faptul că sunt prea corpolenţi, ar putea deranja vecinii de scaun.

 

În anul 2009 a apărut o imagine a unui pasager obez înghesuit într-un scaun al unei companii aeriene la clasa economică. Fotografia a fost făcută de un însoțitor de zbor pentru a ilustra managerilor companiei situaţia dificilă cu care se confruntă când un pasager supraponderal nu încape în scaun.

 

 

Comenteaza