Concertul de pe Cluj Arena care va doborî recordul de la Scorpions

Concertul de pe Cluj Arena care va doborî recordul de la Scorpions
Directorul societăţii, Radu Raţiu, a promis, la REALITATEA FM Cluj, că în primăvara - vara anului viitor, pe noul stadion va avea cel puţin un concert de circa 40.000 de spectatori.

Cel puţin un concert care va sparge recordul de audienţă înregistrat la showul Scorpions de la inaugurarea Cluj Arena din octombrie 2011, promite pentru 2014 directorul Cluj Arena, Radu Raţiu. El a precizat, într-o emisiune la REALITATEA FM Cluj, că „99% s-a ajuns la o înţelegere pentru un mare concert şi 50% - pentru un altul". Ambele, evident, pe Cluj Arena.

„Ce pot să vă spun este că în proporţie de 99% am ajuns la un acord pentru un mare concert pe Cluj Arena. Sunt convins că va fi un concert care va doborî recordul de audienţă înregistrat de Scorpion. Din motive concurenţiale, nu pot dezvălui, deocamdată, numele concertantului, nici măcar genul muzical în care se încadrează", a declarat directorul Cluj Arena. Raţiu a anunţat şi un al doilea concert „care e 50% probabil" tot pe arena clujeană. Reamintim, la concertul Scorpions au fost circa 40.000 de spectatori. Un alt mare nume, Deep Purple, a concertat pe Cluj Arena. Asupra acelui concert s-a ţinut secret numele artistului până cu circa o lună înaintea evenimentului, fiind unul dintre motivele, ai audienţei slabe, susţin specialiştii în marketing consultaţi.

Vezi aici cum a fost la deschidrea Cluj Arena, cu concertul Scorpions.

În perioada primăverii - verii viitoare, în Europa au loc marile festivaluri rock, cu participare de câteva sute de mii de oameni la fiecare: Rock am Ring (Germania), Download Festival (Marea Britanie), Nova Rock (Austria), Sonisphere Festival (în şapte locaţii din Europa, cea mai apropiată- Varşovia). La aceste festivaluri au confirmat nume precum Black Sabbath, Metallica, Iron Maiden, Linkin Park, Aerosmith dar şi mulţi alţii. Cutuma arată că e destul de dificil de „deturnat" o mare trupă să concerteze între festivaluri şi în alte locaţii.

Dacă la Cluj încă nu se dezvăluie nimic, iată seria celor mai importante concerte ale anului 2014 din Bucureşti. Britanicii de la Deep Purple revin în România pentru un concert care va avea loc pe 20 februarie, la Sala Polivalentă din Bucureşti, după ce în această primăvară au concertat pe Cluj Arena. Cu vânzări record de peste 100 de milioane de albume în întreaga lume, dintre care aproape 18 milioane de copii vândute doar în Statele Unite, Deep Purple îşi continuă povestea muzicală cu un nou material discografic, lansat în primăvara acestui an "Now What?!", conform realitatea.net.


Max Cavalera, Phil Anselmo şi Joey Belladona sunt câţiva dintre muzicienii care fac parte din proiectul Metal All Stars, care vine în premieră în România, pe 24 martie, în Pavilionul Central Romexpo din Bucureşti, informează organizatorul, Phoenix Entertainment, conform Mediafax. Pentru prima dată în România, titanii metalului se vor reuni într-un show de peste patru ore. Pe scenă vor cânta împreună artişti de calibru care au avut contribuţii incontestabile la dezvoltarea muzicii metal: Phil Anselmo (Pantera, Down), Zakk Wylde (Black Label Society, ex-Ozzy Osbourne), Max Cavalera (Sepultura, Soulfly), Joey Belladona (Anthrax), Udo Dirkschneider (Udo, Accept), Cronos (Venom), Rob Blasko Nicholson (Ozzy Osbourne), Brian Fair (Shadows Fall), Ross the Boss (Manowar), Jon Donais (Anthrax), Jasin Todd (ex-Shinedown), Matt Bachand (Shadows Fall), Nick Menza (ex-Megadeth), Aaron Rossi (Ministry, Prong) şi Jesse Billson.

Peter Gabriel va susţine pe 8 mai 2014 primul său concert în România la Pavilionul Central Romexpo din capitală, informează un comunicat al Emagic, citat de Agerpres. Proaspăt nominalizat pentru includerea în The Rock and Roll Hall of Fame, Peter Gabriel este unul dintre artiştii internaţionali a căror carieră impresionează prin longevitate, inovaţie şi versatilitate. Cu şase statuete Grammy, trei Brit Awards şi alte 13 trofee MTV Video Music Awards, Peter Gabriel este unul dintre cei mai influenţi artişti din industria muzicală internaţională, fiind recunoscut ca atare şi în cadrul BMI London Awards, odată cu acordarea premiului BMI Icon pentru întreaga activitate.

Trupa americană Thirty Seconds To Mars ajunge pentru prima dată în România, pe 4 iulie 2014, pentru a susţine un show exploziv în aer liber, la Romexpo în capitală, informează organizatorii, D&D East Entertainment, citaţi de Mediafax. Thirty Seconds to Mars, alcătuită din Jared Leto (voce/ chitară), Shannon Leto (tobe) şi Tomo Milièeviæ (chitară/ clape), şi-a consolidat reputaţia ca fiind una dintre cele mai spectaculoase trupe live din lume, printr-un turneu mondial masiv, care va aduce cel mai recent album al ei, "Love Lust Faith + Dreams", şi în România, pentru ceea ce promite a fi unul dintre cele mai mari concerte din vara lui 2014.

 

Comenteaza