Copii monitorizaţi prin GPS. Părinţii dau minim 1.500 de lei pe gadget-uri

Copii monitorizaţi prin GPS. Părinţii dau minim 1.500 de lei pe gadget-uri
În ultimii ani, lista de cumpărături pentru noul an școlar sau universitar nu se mai rezumă doar la rechizite și haine, tinerii înlocuind clasicele obiecte cu gadgeturi și device-uri de ultimă generație.

Bugetul necesar pentru părinții care vor să își bucure copiii cu cele mai potrivite telefoane, tablete sau ceasuri inteligente pornește de la 1.550 lei și, în funcție de caracteristicile acestora, poate depăși 2.900 lei, potrivit statisticilor QuickMobile, cel mai mare specialist în tehnologie din România. 
 
„Stilul și utilitatea sunt cuvintele cheie pentru tinerii din ziua de azi, nu doar în contextul vestimentaţiei. Tehnologia ocupă un procent important din timpul lor, mai ales pentru cei ce sunt considerați trend-setteri în comunitățile din care fac parte, iar principalele device-uri din recuzita lor sunt telefonul, tableta și, mai nou, smartwatch-ul”, a declarat Tudor Țiboc, director general al QuickMobile.
 
Alegerea smartphone-ului potrivit poate fi dificilă pentru părinți, întrucât aceștia mizează pe un produs cu un preț rezonabil, achiziționat fără abonament, cu durată de viață cât mai lungă. Telefonul ideal pentru părinții mai protectivi le permite să își monitorizeze copiii prin GPS și să le impună limite la folosirea aplicațiilor sau la apeluri. Cerințele elevilor vizează o capacitate de memorie mare și un procesor puternic, pentru a-și putea instala jocurile și aplicațiile preferate, dar și o cameră foto performantă. Din rucsacul generației contemporane nu lipsesc nici tabletele. 
 
Mai ușor de transportat decât un laptop, tableta devine un accesoriu în programa școală, oferind acces instant la mai multe informații sau aplicații dedicate anumitor tematici (desen, muzică). Reprezentanții generației Y, pentru care epoca digitală înseamnă mobilitate, își îndreaptă atenția și către device-uri inedite, precum ceasurile inteligente. Conectat la telefonul mobil și la funcții precum e-mail, apeluri sau mesaje text, un smartwatch se dovește util atunci când nu se permite verificarea telefonului sau când un apel inoportun deranjează întreg amfiteatrul. 
 
Device/gadget Preț minim/maxim
 
Smarthphone    400-1.000 lei
Tabletă    800-1.550 lei
Smartwatch    350-400 lei
Total    1.550-2.950 lei

Comenteaza