Foto Cum arătau Strada Tipografiei şi Turnul Pompierilor în anii '60 / Anul acesta se deschide noul punct de belvedere

Cum arătau Strada Tipografiei şi Turnul Pompierilor în anii '60 / Anul acesta se deschide noul punct de belvedere

Strada Tipografiei urmează să fie modernizată, iar Turnul Pompierilor va deveni, până la finele anului, cel mai nou obiectiv turistic al Clujului şi care va oferi un nou punct de belvedere. 

Pe pagina de Facebook Istoria Fotografiei Clujene a fost publicată însă o imagine cu această zonă ce datează din anii '60.

Un nou punct de belvedere în Cluj-Napoca. Se deschide în 2019

Turnul Pompierilor din Cluj-Napoca va fi reabilitat până la finele anului 2019. Va fi transformat în Centrul de Cultură Urbană, iar la ultimul etaj va exista o terasă panoramică deschisă. Investiţia se ridică la 10,2 milioane de lei, bani din fonduri europene. 

Turnul Pompierilor este reabilitat în urma unui concurs de soluţii organizat de Primăria Cluj-Napoca şi Ordinul Arhitecţilor din România (AOR). Proiectul câştigător a fost anunţat la începutul lunii februarie 2017 şi este semnat de Vlad Sebastian Rusu, arhitectul care a câştigat şi concursul de soluţii pentru modernizarea Parcului Feroviarilor şi cel care, alături de coelgii de la Asiza, a imaginat felul în care ar putea să arate arterele din zona centrală. 

Nu doar Turnul Pompierilor va fi reabilitat, ci şi strada Tipografiei

Modernizarea acesteia este inclusă într-un amplu proiect de transformare a centrului oraşului - modernizarea străzilor Regele Ferdinand, Emil Zola, Sextil Puşcariu, Tipografiei (tronsoanele 1 și 3) şi a scuarului CEC. Tot pe bani europeni. MAI MULTE DETALII despre cum se schimbă centrul Clujului AICI! 

Comenteaza