Cum ne revenim după mâncarea grea de sărbători. Rețete pentru a scăpa de toxine

Cum ne revenim după mâncarea grea de sărbători. Rețete pentru a scăpa de toxine
| Foto: ecotogo.it

Alimentele recomandate pentru a reveni din această perioadă de extravaganţă provin de pe masa centenarilor. Pokè este combinaţia hawaiană cea mai căutată.

Preparatul tradiţional hawaian a fost explicat de nutriţioniştii Fundaţiei Valter Longo Onlus.

Experţii predau combinaţia potrivită: „Pokè combină puterea de saţie a cerealelor, precum orezul, cu prospeţimea legumelor şi condimentelor de sezon, combinată cu aportul proteic de leguminoase sau peşte, pentru a fi alese de preferinţă soiurile cele mai bogate în Omega3, precum somonul sau macroul - explică Romina Cervigni, biolog nutriţie, director ştiinţific al Fundaţiei.

Longevity Pokè se nasc din reinterpretarea binecunoscutului fel de mâncare hawaiian bazat pe liniile directoare ale Longevity Diet concepute de Valter Longo - biogerontolog de renume internaţional, acestea sunt aceleaşi obiceiuri alimentare care îi deosebesc pe centenari de ceilalţi: aport redus de proteine animale, cu excepţia peştelui albastru, şi soluţiile rapide pentru surse de proteine vegetale, leguminoase, nuci, zaharuri simple, grăsimi saturate sau trans, grăsimi „bune”, de exemplu, nuci şi seminţe oleaginoase.

Cina se ia înainte de apus, pentru a lăsa să treacă cel puţin 12 ore de la ultima masă a zilei până la micul dejun, o perioadă esenţială pentru a lăsa organismul să se odihnească şi a favoriza regenerarea celulară.

Cele mai la modă poké Poké

De orez Venus, creveţi edamame şi avocado, Poké de orez basmati, humus de somon şi sfeclă roşie, Pokè de mei, fasole roşie, cartofi dulci şi baby spanac.

Sfaturi inteligente

Înainte de poke, mănâncă o salată verde mare, pentru a dezvolta senzaţia de saţietate. Pentru un efect mai crocant, puteţi adăuga nişte migdale sau alune tocate sau seminţe de dovleac. Bea cel puțin doi litri de apă pe zi, de preferat între mese. Este de preferat gătitul la abur sau la cuptor. De asemenea, sunt de preferat condimentele în loc de sare.

Comenteaza