Cum să “sperii” bolile. Cele 9 secrete ale oamenilor sănătoși

Cum să “sperii” bolile.  Cele 9 secrete ale oamenilor sănătoși
| Foto: arctic.ro

Ca să fii mereu sănătos și plin de energie, trebuie să respecți câteva recomandări importante. În primul rând, ai grijă de imunitatea ta, ca să aibă și ea grijă de tine.

Iată câteva sugestii care îți vor fi cu siguranță de folos, mai ales acum, în sezonul rece;

1.    Ia suplimente cu vitamina C – studiile arată că această vitamină îmbunătățește imunitatea și te ajută să treci mai ușor peste răcelile de sezon.

2.    Dormi cât mai mult și cât mai bine – puțini oameni conștientizează importanța unui somn de calitate pentru un organism sănătos. Studiile arată că cei care dorm mai puțin de 6 ore pe noapte, au șanse cu 30% mai mari să se îmbolnăvească.

3.    Gestionează stresul din viața ta. S-a dovedit deja că stresul este unul dintre cei mai importanți factori care contribuie la slăbirea sistemului imunitar. Așadar, apelează la toate metodele posibile ca să îl ții sub control.

4.    Igiena. Este foarte important, mai ales în această perioadă, să te speli foarte des pe mâini, dar nu neglija nici celelalte părți ale corpului.

5.    Fă mișcare cât de des poți. Dacă nu vrei, sau nu ai timp să mergi la sală, încearcă să faci exerciții acasă, sau măcar mergi mult pe jos, urcă scările în loc să iei liftul, etc.

6.    Întărește-ți sistemul imunitar consumând multe citrice, ardei gras roșu, broccoli, ghimbir, spanac, iaurt sau chefir,

7.    Nu fuma.

8.    Mănâncă multe fructe și legume.

9.    Încearcă să îți menții o greutate normală.

(articol preluat de pe doc.ro)

Comenteaza