Adio cimitire şi crematorii: Cum vi se pare ideea de a deveni COMPOST după moarte

Adio cimitire şi crematorii: Cum vi se pare ideea de a deveni COMPOST după moarte
| Foto: https://www.bbc.com/

Românilor, când se gândesc la un loc de odihnă după moarte, de obicei le vin în minte două variante: cimitirul sau crematoriul.

Americanilir însă le-a venit o altă idee. O altă opțiune în afară de înhumare sau incinerare ar fi, dacă aceştia își dau bineînţeles acordul, ca trupul trecut în neființă poate fi transformat în COMPOST.

Adepții noii metode de a trece la odihnă sub formă de compost după ultima suflare, spun că este bună pentru mediul înconjurător. Unii dintre locuitorii New York-ului consideră că a se întoarce în ţărână la propriu poate însemna ca trupul lor chiar să fie folositor pentru ceva anume.

Procedura prin care corpul uman este transformat în fertilizant organic, după moarte, este văzută deja ca o alternativă ecologică la înmormântarea tradițională sau incinerare.

Inițiatoarea proiectului de lege de peste Ocean, Amy Paulin, spune că procedura e benefică pentru mediu. Înmormânările tradiționale necesită tot felul de resurse pentru fabricarea sicrielor, iar incinerările duc la emisii de carbon ridicate.

Compostarea unui cadavru ar costa aproape 8.000 de dolari, fiind necesar un recipient de metal în care se pun tot felul de materiale vegetale lângă cadavru, iar întregul proces durează aproape trei luni, potrivit BBC.

Procedura e legală și în Suedia, iar în Marea Britanie este permis ca un trup să fie îngropat fără sicriu, sau într-unul biodegradabil.

Comenteaza