Cunoscut artist clujean, diagnosticat cu o boală gravă. Are nevoie de ajutor

Cunoscut artist clujean, diagnosticat cu o boală gravă. Are nevoie de ajutor
| Foto: facebook.com/erno.bartha

Marele artist clujean, Erno Bartha, trece prin momente cumplite, după ce a fost diagnosticat cu o formă agresivă de cancer şi apelează la ajutorul oamenilor pentru încă o șansă la viață. 

Erno Bartha necesită o operație urgentă pentru care a apelat la ajutorul pritenilor virtuali din cauza costului mare al intervenției.

”Dragi Prieteni! În aceste zile am primit o veste neașteptată: am fost diagnosticat cu un cancer agresiv. De aceea, vinerea viitoare, pe data de 27 noiembrie, trebuie să fiu operat urgent. Costul operației este de 17 000 euro. Din păcate nu dispun de această sumă, deoarece toate veniturile mele leam investit în dezvoltarea Parcului de Sculpturi Arkhai și în realizarea obiectelor de artă. De aceea aș dori să vă cer ajutorul! Dacă aveți posibilitatea să mă ajutați cu o donație, puteți face în oricare dintre următoarele conturi:
Bartha Erno IBAN RO: RO49 INGB 0000 9999 0043 6238
EU: RO14 INGB 0000 9999 0090 1692 banca ING cod SWIFT: INGBROBU
Mulțumesc din suflet pentru ajutor!” este mesajul artistului.

Cine este Erno Bartha

Originar din Cluj-Napoca, Ernö Bartha a ştiut să se facă auzit atât prin lucrări, cât şi prin iniţiativele sale singulare. Creator al parcului de sculpturi de fân Arkhai din satul Vlaha (lângă Cluj-Napoca) în 2008, reprezentantul României la Olimpiada culturală de la Londra în 2012, Ernö Bartha este unul dintre artiştii români şi europeni proeminenţi.

El creează sculpturi din fân ecologic montat pe schelete metalice, conştient şi convins că această formă de sculptură este una dintre cele mai pure şi concrete. Sculpturile sale reprezintă expresia unei tradiţii arhaice, artistul fiind hotărât să se întoarcă, cu o viziune ecologică de reconectare cu natura, la o practică unică.

 

Comenteaza