Dacă ai sub 35 de ani şi te căsătoreşti, statul te premiază

Dacă ai sub 35 de ani şi te căsătoreşti, statul te premiază
Potrivit unui proiect de lege depus în procedură de urgenţă, premiul se acordă şi la naşterea celui de-al treilea copil.

Fostul deputat UNPR, Iacob Puşcaş, a depus la Senat un proiect de lege care propune ca tinerii până în 35 de ani să primească în momentul căsătoriei o "primă pentru recunoaşterea contribuţiei aduse societăţii prin căsătorie" de 15.000 de lei, însă dacă divorţează în primii cinci ani de căsătorie sunt nevoiţi să înapoieze banii statului în trei luni de la divorţ. De asemenea, tinerii căsătoriţi sunt scutiţi de impozitul pe venituri din salarii.

Potrivit aceluiaşi proiect, familiile biparentale vor primi "prima pentru recunoaşterea contribuţiei aduse naţiunii" de 15.000 de lei la naşterea celui de-al treilea copil. De asemenea, familiile cu trei copii vor primi o alocaţie suplimentară în valoare de 50% din salariul minim brut.

Iniţiativa legislativă prevede că părinţii cu cel puţin trei copii minori nu plătesc impozit pe venit din salarii şi plătesc doar 50% din impozitul pe alte activităţi producătoare de venit, iar mamele cu cel puţin trei copiii beneficiază de reducerea vârstei de pensionare cu doi ani pentru fiecare copil, dar nu mai mult de opt ani, relatează mediafax.ro.

De aceste prevederi ar urma să beneficieze şi familiile numeroase devenite astfel în ultimii 5 ani de la intrarea în vigoare a legii, dar şi tinerii de sub 35 de ani care s-au căsătorit în ultimii 5 ani.

''Întemeierea unei noi familii tinere este o celulă vie pentru naţiune care prelungeşte existenţa acesteia, (...) familia puternică va face şi naţiunea noastră de nedestructurat'', fiind ''principalul atu împotriva celor care râvnesc la ţara noastră'', argumentează deputatul.

Comenteaza