O româncă a lucrat ca femeie de serviciu în Anglia, dar a ajuns croitoreasa reginei Elisabeta a II-a

O româncă a lucrat ca femeie de serviciu în Anglia, dar a ajuns croitoreasa reginei Elisabeta a II-a

O româncă din Bacău se poate lăuda cu o experiență de viață demnă de un film. A fost femeie de serviciu în Anglia, după ce a plecat din ţară în 2007, dar nu şi-a abandonat pasiunea pentru croitorie şi a ajuns să lucreze în cele din urmă pentru regina Elisabeta a II-a. 

Claudia Florian a părăsit România în 2007 și, împreună cu cele două fiice ale sale, i-a urmat soțului în Anglia. În țară avea deja un nume în meseria sa, dar când a ajuns în Regatul Unit a trebuit ăsă o ia de la capăt. La început a lucrat ca femeie de serviciu, însă își dorea foarte mult să practice meseria pe care o cunoștea atât de bine: croitoria.

A fost ajutată de Ana Cristache, o altă românca stabilită în Londra, unde a lucrat la un magazin de rochii de mireasă. Când afacerea s-a închis şi a pornit din nou în căutarea lunui job, Claudia a fost remarcată de o casă de lux, care a angajat-o pe loc şi a simţit gustul succesului, călătorind peste tot în lume și fiind foarte implicată chiar și în prezentările de modă de la Paris. 

"Într-o zi am fost sunată de o personă care nu se prezentase şi mi-a spus că cineva ar vrea să mă întâlnească şi să vorbească cu mine despre un nou loc de muncă. Atunci când am ajuns la interviu, am întâlnit o doamnă foarte aspectuoasă, care s-a prezentat ca fiind asistentă personală a Elisabetei, Regina Angliei.

Nu îmi venea să cred. Am fost foarte încântată de oferta ei. Am avut un alt interviu la Buckingham Palace, era un nou început pentru mine. După interviu, am fost acceptată pentru o perioadă de un an să fac hainele Reginei, să o întâlnesc personal şi să facem probe la diverse materiale pentru a confecţiona piesele vestimentare pe care le purta.

Experienţa a fost nemaipomenită. Eram verificată de fiecare dată când intrăm în palatul Reginei şi nu aveam voie cu telefon sau alte aparate cu care puteam face poze sau înregistrări. De fiecare dată când întâlneam Regina, trebuia să mă înclin în faţa ei şi să spun “Majestatea Voastră”. Mă simt împlinită că am avut această oportunitate să ajung acolo unde nu oricine ajunge şi mai ales pe forţele proprii”, declară Claudia, potrivit ziaruldebacau.ro.

Comenteaza