Desert de iarnă. Cum faci cel mai bun tort de mere cu zahăr ars

Desert de iarnă. Cum faci cel mai bun tort de mere cu zahăr ars

Tort de mere cu zahăr ars este ușor de preparat și poate fi desertul perfect pentru o zi de iarnă.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Dacă îți place crema de zahăr ars și adori merele coapte, dar, pe de altă parte, nu prea ai chef să-ți petreci prea mult timp în bucătărie, acest tort este alegerea perfectă. Este rapid și ușor de pregătit, iar rezultatul te va încânta, așa că, pune-te pe treabă!

Ai nevoie de 4-5 mere, de o cană zahăr, 1/2 pachet unt sau margarină, în plus, mai ai nevoie de 5 ouă, 5 linguri zahăr 5 linguri făină, un pic de coajă rasă de lămâie, o linguriţă esenţă de portocală - pentru pandișpan.  

Cum se face

Pui trei sferturi de cană de zahăr la topit într-o formă rotundă de tort. Când s-a caramelizat, îl lași să se răcească. Ungi forma cu unt sau margarină (o să rămână multă pe fund, dar aşa trebuie) şi aşezi sub formă de floare merele tăiate felii potrivit de subţiri. Le presari cu zahărul rămas şi le introduci în cuptorul încins pentru 15 minute.

Urmează pandişpanul. Baţi albuşurile spumă tare, adaugi zahărul şi mai baţi până se topeşte. În timp ce amesteci, pui treptat gălbenuşurile, coaja de lămâie şi esenţa. Adaugi făina și o încorporezi uşor, cu o lingură, de jos în sus. După ce amestecul este omogenizat, îl torni cu grijă peste mere şi îl netezeşti. Introduci din nou tava la cuptor și o lași până se rumeneşte pandișpanul. După ce scoți tortul din cuptor îl laşi să se răcorească câteva minute, apoi îl desprinzi uşor cu un cuţit pe margini şi îl răstorni pe un platou. Se servește rece și merge bine cu frișcă!

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza