Desertul care ar trebui mereu inclus în meniul tău. Nutriționiștii anunță: ‘E mai ceva ca un medicament’

Desertul care ar trebui mereu inclus în meniul tău. Nutriționiștii anunță: ‘E mai ceva ca un medicament’

 Nutriționistul Mihalea Bilic spune că ciocolata ar trebui inclusă în meniul zilnic al fiecăruia.

„Ciocolata e sanatoasă, dar nu e dietetică. În boaba de cacao sunt substanțe miraculoase, mai ceva ca un medicament, aminoacizi care fac bine creierului, minerale fabuloase, vitamine. Ciocolata este cel mai deștept dulce”, a explicat dr. Bilic, conform adevarul.ro.

Deși este un desert sănătos, nu trebuie exagerat cu cantitatea de ciocolată pentru că, pe lângă cacao, ciocolata conține și zahăr, iar acest ingredient, dacă este consumat în exces, poate să ducă la steatoză hepatică.

„Zahărul nu e bun. Zahărul e un condiment. Este bun pentru cap, gustul dulce este ceva ce place foarte mult creierului. El nu are depozite de glucoză și cere tot timpul dulce. Însă zahărul în sine, și aici mă refer la orice agent de îndulcire, zahăr alb, brun sau de trestie, sirop de porumb, miere, malt, sirop de agave, este o substanță care in organism aduce strict energie pentru mișcare și calorii goale.

În zahar avem o moleculă de glucoză și una de fructoză. În momentul în care ajunge in organism, glucoza este folosită ca și combustibil de toate celulele, iar fructoza este metabolizată de ficat pe calea alcoolului, ducând la grăsime abdominala și steatoza hepatică.

Daca folosim una-doua lingurițe de zahăr pe zi, nu e nicio problemă, avem capacitatea de a-l metaboliza corect. Însă în momentul în care depășim aceasta cantitate, apar probleme”, a mai spus declarat nutriționistul, potrivit playtech.ro.

Comenteaza