Desertul copilăriei: Lapte de pasăre

Desertul copilăriei: Lapte de pasăre
| Foto: Gastropedia

Vă amintiţi de laptele de pasăre cu cremă de vanilie și bulgărași de albuş de ou cu savoarea vaniliei şi a copilăriei laolaltă? Pentru mulţi, laptele de pasare este reţeta autentică a copilăriei.

Laptele de pasăre este un preparat culinar din categoria deserturilor. El constă într-o cremă fină de vanilie obținută prin fierberea gălbenușului de ou cu adaos de zahăr, lapte și vanilie. La finalul fierberii se adaugă cu lingura mici grămăjoare de albuș de ou, bătut spumă cu zahăr și aromat cu vanilie. 

Ingrediente (2 porții)
0.5 l lapte
100 g zahăr
2 ouă
vanilie
 
Preparare:
Se pune laptele împreună cu o linguriţă de zahăr la fiert. Gălbenuşurile se freacă separat cu zahărul rămas şi vanilia. Albuşurile se bat spumă ca pentru bezea.

Când laptele dă în clocot, se iau cu o lingură de metal, bulgări de albuş care se pun în lapte să fiarbă câte un minut.

Se scot cu o spatulă cu găuri şi se pun pe o sită ca să se scurgă. Se ia laptele de pe foc şi se lasă să se răcească puţin. Se amestecă gălbenuşurile cu laptele rămas şi se pun pe foc, pe aburi, până se îngroaşă. Se toarnă crema într-o compotieră şi se pun deasupra bulgării din albuş.

Comenteaza