Dezlegare la pește: rețetă de 30 minute
- Scris de Ziua de Cluj
- 22 Noi 2024, 16:41
- Life
- Ascultă știrea

În 23, 24, 25 noiembrie este dezlegare la pește. Iată o rețetă simplă și gustoasă.
Ingrediente
3 bucati peste file, 3 linguri ulei de masline, 7 catei usturoi, 5 bucati capere, 0,5 legatura patrunjel, 5 -6 bucati masline kalamata, 9 - 10 bucati rosii cherry, 0,5 bucata zeama de lamaie, sare, piper, chilli fulgi.
Mod de preparare
Folosim o tava mai mica pe care o ungem cu putin ulei de masline. In ea adaugam cateii de usturoi, caperele taiate, patrunjelul proaspat, cateva masline si rosii cu gust.
Continuam cu pestele decongelat, pe care il stergem bine cu servetele astfel incat sa eliminam cat mai multa apa si sa prinda o crusta usor crocanta.
Suc de lamaie din belsug, inca putin ulei de masline, optional cativa fulgi de chilli si sare si piper dupa gust.
Bagam la cuptorul preincalzit la 250 de grade C pentru 10-15 minute (in functie de cat de groase sunt fileurile de peste).