Două restaurante din Cluj, la cea mai mare operaţiune gastronomică franceză din lume

Două restaurante din Cluj, la cea mai mare operaţiune gastronomică franceză din lume
| Foto: Bujole

Un 15 restaurante de top din România participă, în 21 martie 2019, la cea mai mare operaţiune gastronomică franceză din lume - Gout de France /Good France. Două sunt din Cluj-Napoca. 

Este vorba despre 11 restaurante din Bucureşti -18Lounge, Bistro Matrioska, Frank Bistro & Dessert Bar, Gargantua d'oro, Le Bistrot Francais, La Samuelle, L'atelier de Samuel le Torrielec, MÀ, Naan Project, Savart, The Artist Restaurant, două restaurante din Cluj - Atelier de Cuisine şi Bujole, unul din Timişoara - Caruso, şi unul din Oradea -MEATic. Acestea se vor alătura unui număr impresionant de restaurante - 5.000 - din 150 de ţări de pe cele 5 continente, pentru a celebra gastronomia franceză ca parte a patrimoniului universal, printr-o cină unică.

Pentru al cincilea an consecutiv, România participă la acest eveniment, toate restaurantele înscrise urmând să ofere clienţilor, în 21 martie 2019, meniuri care au vocaţia de a onora gastronomia franceză de cea mai înaltă clasă şi de a pune în valoare stilul de viaţă francez.  Ediţia din acest an va onora tradiţia gastronomică din regiunea Provenţa, al cărei nume este sinonim cu produsele de calitate, vinurile bune şi irezistibilele savori mediteraneene, în contextul în care Gout de France / Good France constituie şi un instrument diplomatic de excepţie pentru promovarea turismului în Franţa.

 

Comenteaza