Dr. Quinn: Încrederea în sine se învață. Cum poți deveni cea mai bună versiune a ta

Dr. Quinn: Încrederea în sine se învață. Cum poți deveni cea mai bună versiune a ta
Ce este încrederea în sine? Ei bine, este acea senzație interioară că ești capabilă să-ți îndeplinești propriile dorințe, că ești gata să acționezi, că deții controlul asupra propriei existențe.

Să ai încredere în propria persoană înseamnă să crezi că poți face față provocărilor cotidiene, că ai încredere în capacitatea ta de a gândi, a învăța, a alege, a lua decizii și de a te adapta la schimbări.

Până la urmă, dintre toate părerile în legătură cu orice, cea mai importantă ar trebui să fie propria părere. Dar ce este de făcut atunci când această încredere în sine scade dramatic? Sau atunci când avem de dus la capăt o serie de acțiuni, proiecte, dar nu mai găsim capacitatea de a ne motiva, de a ne impulsiona să trecem de la starea pasivă la cea activă?

Cu încrederea în sine nu te naști, ci este un talent pe care trebuie să-l cultivi mereu. Secretul constă în perseverență. Cu cât te antrenezi mai mult să faci un lucru care îți stârnește teamă, cu atât vei deveni mai puternică, mai încrezătoare în capacitatea ta de a duce un proiect la bun sfârșit.

Continuarea pe doctorquinn.ro

 

Comenteaza