E gata gheaţa pentru regi FOTO

E gata gheaţa pentru regi FOTO
Sala Polivalentă din Cluj-Napoca a devenit patinoar pentru a doua oară în istoria sa.

Organizatorii spectacolului Kings on Ice (Regi pe gheaţă, în traducere) de vineri seara au instalat la Cluj un patinoar mai mare decât anul trecut. Acesta are 35 m lungime şi 20 m lăţime. Este pentru a doua oară în istorie când Sala Polivalentă devine patinoar; data trecută, în urmă cu un an, cei care au alunecat pe gheaţă au fost tot oamenii lui Evgheni Pluşenko.

Interesant este că marele campion rus şi-a primenit echipa. 11 din cei 17 patinatori ai spectacolului vin în premieră în Cluj-Napoca.

Este vorba despre campioni naţionali şi europeni din Franţa, Cehia şi Rusia: Stephane Lambiel, Brian Joubert, Adelina Sotnikova, Florent Amodio, Clement Pinel, Alexander Liubchenko, Jean-Denis Sanchis, Nikita Michaylov, Alexander Yakushin, Ksenia Korobkova și Tatiana Rozanova. Alexander Liubchenko şi Jean-Denis Sanchis sunt cei doi acrobați care dețin un titlu în Cartea Recordurilor pentru cel mai lung flip (săritură pe spate) pe gheață.

Nu lipseşte nici Edvin Marton, deținător al premiului Emmy și al medaliei de aur la Competiția Mondială de vioară, care va fi acompaniat de Vienna Strauss Orchestra.

Anul trecut, biletele la show-ul pe gheaţă au fost epuizate, iar anul acesta vânzarea a mers din nou bine. Prețurile variază între 110 și 495 lei. Biletele se pot găsi la standul de bilete din Iulius Mall, în rețeaua Eventim sau online pe eventim.ro şi pe site-ul oficial de promovare a evenimentului, funticket.ro.

Pluşenko s-a născut la 3 noiembrie 1982 în Solnechny - Khabarovsk Krai, regiune din extremul orient al Rusiei. El este singurul patinator din istoria modernă care a cucerit trei medalii olimpice la trei ediţii consecutive ale Olimpadei de iarnă. A devenit campion olimpic în 2006 şi, în 2002 şi 2010, a obţinut medalia olimpică de argint.

A fost de trei ori campion mondial (în 2001, 2003, 2004), de şapte ori campion european (2000, 2001, 2003, 2005, 2006, 2010, 2012) şi de nouă ori campion naţional al Rusiei. Pluşenko a devenit cel mai tânăr laureat cu aur la Campionatele Mondiale pentru tineret, din 1997, la numai 14 ani, şi, la 15 ani, a luat medalia de bronz la Campionatul Mondial de seniori.

Comenteaza