E inginer la Google, dar locuieşte într-un camion

E inginer la Google, dar locuieşte într-un camion
Brandon, un tânăr inginer de software angajat la Google, a renunţat la apartamentul în care stătea cu chirie şi s-a mutat într-un camion.

În timp ce, student fiind, făcea practică la Google, tânărul din Massachusetts a locuit în San Francisco într-un apartament pentru angajaţi pe care i l-a oferit compania, contra 65 de dolari pe noapte, cu două dormitoare, pe care-l împărţea cu trei colegi. Deşi era cea mai ieftină variantă, lui Brandon i se parea că nu merită să cheltuie banii pentru că, spune el, nu era niciodată în apartament.

"Mi-am dat seama că plăteam o sumă exorbitantă pentru apartament pentru că aproape că nu locuiam acolo deloc", a declarat el, citat de The Independent.

După terminarea practicii, Brandon s-a întors în Massachusetts, iar după încă un an, şi-a cumparat un camion, un Ford din 2006, cu 252.667 de km la bord, contra sumei de 10.000 de dolari.

Întors la San Francisco, s-a angajat ca inginer de software la Google şi ales să locuiască în camionul lui chiar în parcarea companiei.

Potrivit Independent, Brandon a spus că singura cheltuială pe care o are lunar este asigurarea de 121 de dolari pe care o plăteşte pentru camion. Nu foloseşte electricitate, iar de factura de telefon i-o achită Google.

"Nu am nimic în camion care să necesite electricitate", explică el. "Camionul are nişte lămpi cu senzor de mişcare, pe baterii, pe care le reîncarc la birou. Bateria laptopului de serviciu rezistă o noapte şi îl încarc  a doua zi la serviciu".

În camion are un pat şi un dulăpior, iar hainele le atârnă pe un suport. Mănâncă în campusul Google unde, de altfel, face şi duş, la sala de sport. 

Tânărul de 23 de ani are un blog pe care l-a intitulat "Gânduri din interiorul cutiei" în care scrie despre viaţa sa în camion.

Brandon spune că, locuind în camion, are şansa să economisească 90% din salarul obţinut şi intenţionează să strângă bani pentru o călătorie în jurul lumii.

"Dacă vreau să călătoresc în lume, va trebui să fiu învăţat cu situații de viață neconvenționale, iar faptul că locuiesc aşa este cu siguranță un moment bun pentru a începe", scrie el. "În plus, niciodată nu voi mai avea un moment mai bun în viața să încerc asta. Sunt tânăr, flexibil, și nu trebuie să-mi fac griji cu privire la această decizie pentru că nu afectează pe nimeni altcineva."

Nu e sigur cât timp va locui aşa, nu are un plan stabilit. "Au trecut cinci luni până acum și nu văd niciun motiv care să mă facă să renunţ în curând", a mai spus el.

 

 

 

Comenteaza