Eclere cu cremă de vanilie. Șapte pași simpli pentru o rețetă divină

Eclere cu cremă de vanilie. Șapte pași simpli pentru o rețetă divină
| Foto: unsplash.com

Eclerele de casă cu cremă de vanilie sunt desertul perfect pentru orice masă. Fiecare bucățică din aceste prăjituri se topește în gură, deci nu ezita să încerci rețeta noastră.

Ingrediente:

  • 250 gr de făină
  • 100 ml ulei
  • 300 ml apă
  • 5 ouă
  • 3 plicuri de zahăr vanilat
  • un praf de sare

Pentru cremă:

  • 2 ouă
  • 100 gr zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 2 linguri de făină cu vârf
  • 500ml lapte
  • esență de vanilie

Pentru glazură:

  • 50 gr unt
  • 100 gr ciocolată cu lapte
  • 1 lingură apă
  • 1 lingură ulei
  • 2 linguri de cacao

Mod de preparare: 

1. Pentru cojile eclerelor, într-o cratiță puneți apa la fiert împreună cu uleiul și sarea. Amestecați făina cu zahărul vanilat. Când apa fierbe luați cratița de pe foc și adăugați făina. Amestecați energic până compoziția se desprinde cu ușurință de pe fundul cratiței. 

2. Adăugați ouăle pe rând, unul câte unul, amestecând cu un mixer după fiecare. La final acestea trebuie să se încorporeze.

3. Cu lingura, puneți compoziția într-o pungă sau posh și dați forma eclerelor într-o tavă tapetată cu hârtie. Adăugați suficientă compoziție, încât acestea să nu vă iasă foarte joase. Cojile se coc la 180°C timp de 25 de minute.

4. Pentru crema de vanilie, puneți ouăle într-o cratiță și băteți-le bine. Ulterior adăugați zahărul și desigur zahărul vanilat.

5. Turnați mai apoi făina și amestecați până la omogenizare.

6. Înfierbântați laptele și adăugați-l treptat peste compoziția preparată anterior. Puneți oala pe foc, adăugați esența de vanilie și lăsați compoziția să se îngroașe, amestecând tot timpul, ca aceasta să nu se lipească. Când compoziția se îngroașă suficient, adugați untul și lăsați-l să se topească. 

7. Glazura se prepară foarte ușor! Trebuie doar să amestecați toate ingredientele și să le puneți la bain-marie până se topesc. Puteți pune și direct pe foc, dar trebuie să aveți grijă ca acesta să nu se încingă foarte tare. Luați de pe foc când ciocolata începe să se topească. Din acel moment amestecați continuu, până ingredientele se topesc și se încorporează. Deasupra cremei de vanilie, se poate pune și frișcă, depinde de gustul fiecăruia. 

Poftă mare!

Comenteaza