Elon Musk recunoaște că ia ketamină când îl cuprinde depresia: ”O dată la două săptămâni, uneori mai rar”

Elon Musk recunoaște că ia ketamină când îl cuprinde depresia: ”O dată la două săptămâni, uneori mai rar”
| Foto: captura X

Magnatul american Elon Musk a afirmat luni, într-un interviu, că a luat ketamină pentru a-și trata episoadele depresive ocazionale.

Într-un interviu care a fost postat online luni, realizat de fostul prezentator al CNN Don Lemon, Elon Musk a susţinut că ia ”o cantitate mică, o dată la două săptămâni”, uneori mai rar de  ketamină, pentru a trata ceea ce el a descris drept ”valuri chimice” care îi pot provoca depresie.

”Ketamina este utilă pentru a scăpa de o stare de spirit negativă”, a declarat directorul general al Tesla şi SpaceX, pentru Lemon.

Musk a fost întrebat de Lemon dacă ketamina ar putea fi ”o piedică” pentru contractele sale guvernamentale şi statutul lui pe Wall Street.

Musk a spus nu, apoi a făcut referire la ceea a a spus în trecut pentru a-şi explica consumul de medicamente.

”Din punctul de vedere al Wall Street, ceea ce contează este execuţia. Creezi valoare pentru investitori”, a spus mogulul tehnologiei, transmite CNBC, citat de News.ro.

Apoi a continuat să prezinte evaluarea şi vânzările Tesla.

”Din punctul de vedere al investitorilor, dacă iau ceva, ar trebui să iau în continuare”, a spus el.

Musk a adăugat că a menţionat iniţial consumul de ketamina pe bază de reţetă pe X ”pentru că m-am gândit, poate că acesta este ceva care ar putea ajuta alţi oameni”.

Videoclipul cu interviul a fost postat la cinci zile după ce Lemon a anunţat că Musk şi-a anulat contractul pentru un nou talk show pe X, la doar câteva ore după un interviu la sediul Tesla din Austin, Texas.

Contul corporativ verificat al companiei a confirmat că X a decis că ”nu va încheia un parteneriat comercial” cu show-ul lui Lemon, dar că fostul prezentator CNN era în continuare binevenit să-şi publice conţinutul pe serviciul de social media.

Lemon a fost concediat de la CNN în aprilie anul trecut. X a declarat în ianuarie că a încheiat un acord cu el, ca parte a ceea ce compania a declarat ca un impuls pentru extinderea ofertelor video. Platforma a făcut echipă şi cu fostul reprezentant Tulsi Gabbard, democrată de Hawaii, şi cu gazda de emisiune radio sportivă Jim Rome.

 Consumul de ketamina de către Musk a fost raportat pentru prima dată de The Wall Street Journal.

Într-un articol pe această temă, ziarul a scris că unii directori ai Tesla şi SpaceX erau îngrijoraţi de consumul de droguri de către magnatul miliardar.

Lemon l-a întrebat pe Musk dacă ”abuzează” vreodată de ketamină, despre care miliardarul a spus că o ia sub supravegherea unui medic.

”Nu cred. Dacă foloseşti prea multă ketamină, nu poţi cu adevărat să duci la bun sfârşit treaba, iar eu am mult de lucru”, a răspuns Musk.

Comentariile lui Musk despre ketamină sunt notabile, parţial pentru că anterior a criticat alte medicamente care sunt folosite pentru a trata depresia.

Într-un tweet din aprilie 2022, de exemplu, Musk a spus că crede că antidepresivul Wellbutrin ar trebui ”scos de pe piaţă”.

Ca răspuns la această postare, profesioniştii din domeniul sănătăţii au apărat eficacitatea şi siguranţa medicamentului.

În ultimii ani, ketamina - un anestezic puternic - a atras mai multă atenţie ca un potenţial tratament pentru persoanele care caută terapii alternative pentru depresie, anxietate şi alte afecţiuni.

Medicamentul a fost recent legat de moartea actorului din serialul ”Friends” Matthew Perry, care a murit din cauza ”reacţiei acute la ketamina”, potrivit unui raport de autopsie.

Comenteaza