Există viaţă şi după Untold. O VEDETĂ INTERNAŢIONALĂ vine la Cluj, în septembrie

Există viaţă şi după Untold. O VEDETĂ INTERNAŢIONALĂ vine la Cluj, în septembrie
Unul dintre marii solişti ai lumii este aşteptat în toamnă pe scena Sălii Polivalente.

Există viaţă după Festivalul Untold, care aduce la Cluj, nu peste multă vreme, DJ-i celebri şi protagonişti ai muzicii electronice mondiale. În septembrie, în oraş este aşteptat, potrivit surselor ZIUA de CLUJ, unul dintre marii artişti ai lumii. Este vorba despre italianul Eros Ramazzotti, devenit celebru în special pentru piesa "Cose della vita", cântată în duet cu Tina Turner.

Contactat de ZIUA de CLUJ, directorul interimar al Sălii Polivalente, Ionuţ Rusu, nu a confirmat informaţia. "Nu vă pot confirma o asemenea informaţie. Ceea ce vă pot spune este că dorim să aducem în Sala Polivalentă evenimente de mare interes pentru clujeni", a spus Rusu.

Ramazzotti a mai concertat de trei ori în România. După recitalul din 1995, de la festivalul Rockmania, când a cântat în premieră pe Stadionul Naţional alături de Rod Stewart şi Joe Cocker şi după ce i-a cucerit pe sibieni în 2007, artistul a cântat în 2010 pe stadionul Arcul de Triumf.

Eros s-a nascut la Roma la 28 octombrie 1963 în cartierul Lamaro lânga studiourile de film Cinecitta. Fiul unui cântăreț amator, Rodolfo Ramazzotti, și al Raffaellei Molina, Eros (nume complet Eros Walter Luciano) demonstrează de mic o predispoziție pentru muzică, arătându-se interesat, de la început, de pian și de chitară. După absolvirea liceului, dă examen la Conservator, dar este respins.

Se înscrie la contabilitate, însă după trei ani abandonează studiile. Face figuratie in diferite filme si apare chiar în celebra scenă a zăpezii din filmul Amarcord al lui Federico Fellini din anul 1973. După o încercare eșuată a familiei de a emigra în Australia, petrece un an întreg studiind limba engleză fără succes, pronunția sa fiind deficitară și în prezent.

Fan al echipei Juventus, Eros este unul dintre jucătorii cei mai înzestrați ai naționalei de fotbal a cântăreților, pe poziția de atacant. Din 1992 până în 2004 a fost și Președintele Asociației Naționalei de Fotbal a Cântăreților.

În 1981, participă la concursul "Voci nuove" la festivalul de la Castrocaro, unde cântă melodia "Rock 80", scrisă cu câțiva ani în urmă. Victoria le revine lui Zucchero și Fiordalisei, dar, înainte de spectacol, Gianni Ravera l-a pus să cânte, alături de toți ceilalți tineri talentați, în fața diverșilor reprezentați ai caselor discografice. A fost remarcat numai de doi, Roberto Galanti și baronul Lando Lanni, fondatori și asociați ai noii case discografice milaneze DDD - Drogueria di Drugolo.

Cei doi, pentru a nu influența alegerea, au votat separat și amândoi au fost fascinați de timbrul acela nazal, pe care, cu timpul, toată lumea a învățat să-l recunoască; același Ravera a fost cel care a negociat, după aceea, oferta contractului în biroul său de la Roma.

În 1982, participă la Un disco per l'estare, la Saint-Vincent, cu piesa "Ad un amico", compusă de Roberto Colombo și dedicată unui prieten din copilărie dispărut prematur. Prima apropiere serioasă de lumea muzicală datează din 1983, la Castelli Romani, când participă la un eveniment muzical unde interpretează "Pezzi di vetro", de Francesco de Gregori.

Ramazzotti s-a căsătorit anul trecut, pe 6 iunie 2014, cu modelul şi actriţa Marica Pellegrinelli. Aceasta a născut un băieţel pe 14 martie 2015. Bebeluşul a primit numele de Gabrio Tullio. Eros Ramazzotti şi soţia lui aveau deja o fetiţă, Raffaela Maria, născută pe 3 august 2011. El mai are o fiică, Aurora, născută în 1996, care provine din mariajul cu prima lui soţie, Michelle Hunziker. Cântăreţul şi actriţa elveţiană au fost căsătoriţi din 1998 până în 2002.

Comenteaza