Facebook va şti care dintre prieteni îţi sunt mai apropiaţi şi care nu

Facebook va şti care dintre prieteni îţi sunt mai apropiaţi şi care nu
Specialiştii de la Facebook au dezvoltat aplicaţia "grupuri", care îţi va sorta prietenii.
Facebook a introdus Grupurile, un feature care le permite utilizatorilor să interacționeze cu mici grupuri de oameni în parte - familie, foști colegi de liceu, colegi de muncă.

Această mișcare ar trebui să rezolve una dintre cele mai mari probleme ale Facebook: nu toți cei care sunt în lista ta de friends îți sunt cu adevărat prieteni, și de multe ori nu vrei ca toți dintre aceștia să aibă acces la toate informațiile pe care le postezi pe facebook.

"Dacă cineva face parte din familia ta, sau e iubitul tău, sau interacționezi des cu ei, probabil că te interesează mai mult ce postează aceștia în timp ce cu cineva cu care n-ai mai vorbit de mai bine de un an poate că îți pasă dacă s-au căsătorit sau li s-a născut un copil dar probabil că nu vri vrea să afli ce au mâncat la micul dejun", a spus Mark Zuckerberg.

Înainte de lansarea feature-ului Grupuri, Facebook a inițiat "soluții naive" la această problemă. Pe scurt Facebook le-a cerut utilizatorilor să își construiască propriile liste. Conform lui Zuckerberg, mai puțin de 5% dintre utilizatorii platformei au folosit această opțiune iar și mai puțini utilizatori au ajuns pe mai mult de o singură listă. Soluția Facebok? Hai să construim un algoritm!

Astfel, Facebook a dezvoltat un "index pentru fiecare relație" care va urmări prietenii față de care ești cel mai apropiat și pe cei față de care nu. De aici Facebook va începe să îți sugereze diferite grupuri și te va ajuta apoi să le populezi.
Comenteaza