Fapte bune la Cluj-Napoca... cu o pizza!

Fapte bune la Cluj-Napoca... cu o pizza!

Cu o pizza poți însenina ziua unui om mai puțin norosc, iar Clujul nu duce lipsă de exemple de fapte bune. O pizzerie ascunde vouchere gratuite prin oraș, iar un tânăr doneaza pizza pentru cina unor oameni bolnavi. 

"Ascundem în fiecare săptămână un plic în orașul Cluj-Napoca! Plicul conține un voucher, iar cel care găsește voucherul, ne trimite un mesaj și noi îi vom oferi 2 pizza gratuit, una pentru el și cealaltă pentru un om nevoiaș. Așteptăm poze cu pizza oferită unui nevoiaș, astfel încât să știm sigur că am fost complici la o mică bucurie", scriu reprezentanții Pizzeriei Giuseppe din Borhanci. 

Persoanele care au găsit plicurile ascunse până acum în oraș le-au urmat sfatul. 

 

În urmă cu câteva zile, Casa Filip - deschisă de o tânără din Cluj-Napoca, care şi-a pierdut soţul răpus de cancer, pentru a-i găzdui pe bolnavii de cancer veniţi la tratament din alte localităţi - a publicat povestea unui alt tânăr patron de pizzerie cu suflet mare. POVESTEA AICI!

“Salut, eu sunt Răzvan, băiatul cu pizza.
Locuiesc la 500 de metri de Casa Filip și am un mic spațiu în care lucrez cu mama mea. Facem pizza și livrăm la domiciliu. Până într-o zi, pentru mine Casa Filip era doar o adresă de pe o stradă din vecini. O comandă pe care o primeam în fiecare joi. Nu știam cu ce se ocupă, erau niște clienți fideli cu care mă vedeam o dată pe săptămână. ”Bună ziua, bună ziua, v-am adus pizza”, și cam atât. După trei luni de comenzi săptămânale n-am mai primit niciun semn. I-am sunat a doua zi să văd ce s-a întâmplat. M-am interesat între timp ce e exact Casa Filip, am căutat pe internet. Ne-a emoționat foarte tare povestea din spatele proiectului. Mi-au spus atunci că au primit mâncare gătită și din acest motiv n-au mai apelat la noi. De înțeles, la mine plăteau.

Am discutat cu mama. Hai să încercăm să facem ceva pentru oamenii de acolo. Și ea e bolnavă, nu de cancer, dar are o afecțiune cu care trebuie să trăiască toată viața și să o țină sub observație. Ea m-a crescut în spiritul ăsta: dă ceva înapoi din ceea ce primești. Eu sunt favorizat față de alții. Sunt sănătos, de multe ori am avut și noroc în viață, hai să dau măcar o mică parte din ceea ce primesc. Și așa ne-am hotărât ca seara de pizza să devină o tradiție la Casa Filip și noi să facem cinste. E foarte important ca oamenii care vin să se trateze la Cluj, de la sute de kilometri de casele lor, să găsească aici o comunitate, un sprijin. Îi ajută să rămână motivați și să lupte împreună. Casa Filip le oferă un cămin, noi ne-am angajat la o modestă contribuție: cât timp o să fim deschiși, o să le aducem în fiecare joi câte cutii de pizza au nevoie.

E o afacere de familie, nu merge extraordinar, dar creștem de la lună la lună. E o muncă de echipă, eu și cu mama, și ne descurcăm. Suntem mulțumiți și obișnuiți cu munca. Lucrez de la 17 ani, când îmi doream mai mulți bani pentru distracție. Apoi am ajuns barman, într-un club. Eram în mijlocul distracției. 6 ani mai târziu, mă bucur că sunt sănătos și că pot da înapoi măcar o mică parte din ceea ce am primit și primesc zilnic.”

Răzvan Pașca, 23 de ani, Epic Pizza

Fapte bune la Cluj-Napoca... cu o pizza!

Reprezentanții Casei Filip au povestit și cum au început serie de pizza. "Razvan și mama lui (adica Epic Pizza) ne donează pizza, săptămânal, de anul trecut din luna Decembrie. Dar tradiția cu 'seara de pizza' a început în august 2018, când o doamnă din Otopeni, cu care am vorbit doar pe Facebook de câteva ori, a decis să doneze lunar 1.000 lei pentru mâncarea oamenilor de la Casa Filip. Si gândindu-ne cum am putea sa folosim pentru mai multe mese acesti bani (avand in vedere numarul mare de persoane din casă) am început tradiția serilor de joi cu pizza. Din Ianuarie, pentru că primeam pizza gratuit, dar primeam și cei 1000 lei/lună, am început sa comandam prânzul pentru oameni în fiecare marti - catering. De 3 luni de zile, datorită susținerii voastre, putem comanda masa de prânz pentru 14 persoane în fiecare zi.. aceasta este pentru noi o minune și pentru oamenii din Casa Filip o mare binecuvantare si ajutor! Va multumim din tot sufletul tuturor care intr-un fel sau altul ati făcut și faceți posibil acest lucru! Donațiile voastre sunt cele care ne susțin!!". 

Comenteaza