Video "Fight Club" între doi urşi. Filmare de excepţie într-o pădure din România / "Încăierările serioase urmează la toamnă"

"Fight Club" între doi urşi. Filmare de excepţie într-o pădure din România / "Încăierările serioase urmează la toamnă"

Doi urşi au fost surprinşi recent într-o pădure administrată de Ocolul Silvic Broșteni la o încăierare pe cinste. Cunoscătorii spun că bătaia s-ar fi dat "între băieți de 2-3 ani" deoarece încăierările serioase urmează la toamnă.

Imagini foarte rare și spectaculoase cu o confruntare puternică între doi urși într-o pădure administrată de Ocolul Silvic Broșteni din cadrul Direcției Silvice Suceava au fost surprinse la începutul lunii februarie. 

Urșii sunt animale teritoriale și au habitatul în pădurile întinse de munte și cele dese din zonele deluroase. În căutarea hranei, urșii fac deplasări lungi, folosindu-și toate simțurile, în special cel olfactiv, foarte dezvoltat. Hrana lor este predominant vegetală, dar se hrănesc și cu pești, cervide, mamifere mici, până la păsări sau ouă de păsări și insecte, transmit cei de la Directia Silvica Suceava.

Romsilva - Directia Silvica Suceava administrează, prin intermediul celor 24 de ocoale silvice, peste 270 de mii de hectare păduri de stat.

"Extraordinare imagini, jos pălăria! Dar nu e vorba de confruntări pe bune, nu e sezonul. E, mai degrabă, un sparring între băieți de 2-3 ani, care își măsoară puterile, învață și stabilesc o ierarhie pentru următoarele încăierări serioase de la toamnă", scrie un cunoscător. 

Credit video: Ionel Moroșanu, Direcția Silvică Suceava

Comenteaza