Video Florin Piersic a înfiat o fetiță: "Nu e o laudă, e o pomană". Secretul, păstrat ani de zile pentru că binele se face în liniște...

Florin Piersic a înfiat o fetiță: "Nu e o laudă, e o pomană". Secretul, păstrat ani de zile pentru că binele se face în liniște...
| Foto: captura video - Facebook Dan Negru

O poveste din viaţa actorului Florin Piersic pe care a ținut-o ascunsă zeci de ani, "pentru că binele se face în liniște". Cum a ajuns Florin Piersic să înfieze o fetiță. 

Actorul Florin Piersic, în vârstă de 87 de ani, a ţinut ascuns ani de zile faptul că a înfiat o fetiță. Acesta a preferat să nu se laude cu gestul său, dar a făcut dezvăluiri emoționante în cadrul unui interviu excepțional acordat lui Dan Negru, în prezenţa preotului Necula. 

"Las aici povestea lui Florin de Crăciun. A ținut-o ascunsă zeci de ani pentru că binele se face în liniște! Povestea fetiței pe care a înfiat-o demult… Florin e unul din oamenii de la care am învățat ca nu rămâne nimic după noi decât bunătatea! Fii bun! Doar asta rămâne…", a transmis Dan Negru alături de interviul cu maestrul Piersic. 

Actorul se afla la filmări în aproape de locul de baştină a lui Adrian Pintea. Piersic a povestit că a remarcat-o pe copilă că se uita la el, iar el a asociat chipul fetei cu un tablou al lui Grigorescu. Actorul a întrebat fetiţa de ce se uită la el aşa insistent.

„Stătea și se uita la mine. Și eu o sesizam. Frumușică, parcă era un cap de-al lui Grigorescu. Am în imagine câțiva dintre pictorii români care au făcut tablouri pe care eu nu pot să le uit niciodată. Și mă uitam la ea, avea și o băsmăluță. Mă urmărea chipul ei. I-am spus pe tine cum te cheamă? «Maria». Zic: «Măriucă dragă, extraordinară ești, dar de ce te uiți așa la mine?». «Pentru că vă iubesc!». «Mă iubești pe mine? De ce?». «Nu știu, dar vă iubesc mult».

Episodul i-a trezit amintiri cu surioara lui care a murit în tinereţe şi s-a simţit îmboldit să ajute. A aflat că Măriuca era orfană de părinți și locuia cu o mătușă. "Atunci aşa am simţit că vreau să o înfiez", povesteşte Florin Piersic. 

Deși avea un program încărcat, Florin Piersic a decis să-i schimbe viața acestei fetițe. Pentru că gândul lui era să o înfieze. Părinţii l-au sfătuit însă să nu se înhame la un lucru aşa de greu, dar Piersic a decis atunci ceva. "De atunci… am spus așa: că tot ceea ce câștig eu de la teatru, salariul meu, îl trimit fetiței acesteia”, a detaliat Florin Piersic.

"Povestea asta sună a laudă, dar nu e o laudă. E o pomană, pentru că eu în ea (Măriuca - n. red.) am văzut-o pe sora mea", încheie Florin Piersic mărturisirea. 

Comenteaza