Florin Piersic: "Mie mi-e frică de moarte. Vreau să mai trăiesc puţin"

Florin Piersic: "Mie mi-e frică de moarte. Vreau să mai trăiesc puţin"
| Foto: captură YouTube Fain & Simplu Podcast 104 - https://www.youtube.com/watch?v=-qnw9hsNrus

La cei 86 de ani, Florin Piersic, şi-a mărturisit din nou teama de moarte. Actorul a fost invitatul lui Mihai Morar, în cadrul podcastului „Fain & Simplu”

Florin Piersic fascinează mai departe din toate punctele de vedere, chiar dacă a ajuns la 86 de ani. Este un personaj de legendă, care a format generații întregi de români prin filmele sale. Un povestitor ca nimeni altul, un actor total, aşa cum îl descrie Mihai Morar, Piersic spune că cel mai mare rol pe care l-a primit este cel al vieții sale.

"Mie mi-e frică de moarte. Nu pot să-ţi explic de ce. Ştii ce mă îngrijorează? Faptul că foarte mulţi... aproape toţi cei care i-am avut foarte aproape de mine, de sufletul meu, de mintea mea, gândeşte-te numai la colegii mei de facultate, nu mai vorbesc de cei din liceu, care aproape că nici nu mai sunt, care mi-au fost foarte dragi.

Pentru că toată copilăria am trăit-o în liceu la Cluj, la Liceul de Băieţi numărul 3, Seminarul Pedagogic Universitar. Acolo eram cei care eram aleşi ca să facem parte din elevii liceului la care eu am învăţat. Dar dintre ei nu mai e aproape niciunul. Iar dintre colegii mei (de facultate - n.red.) care era din promoţia noastră, care era după promoţia lui Amza Pelea, Rebenciuc, Silvia Popovici, Sanda Toma, care zilele trecute ne-a părăsit şi ea, şi alţi mulţi actori, care au fost din generaţia de aur cum şi-au spus ei, Albulescu... 

După 4 ani era generaţia noastră care se chema generaţia de argint. Noi eram elevii Sadovei. Noi eram 22 şi mai suntem 3. Adică nu mai e decât Liviu Crăciun, colegul meu de clasă, de facultate, mai este Gheorghe Popovici Poenaru care e plecat la Montreal, unde e profesor la un fel de facultate unde face actorie cu cei care au aplecarea asta spre teatru şi el le-o cultivă cât de cât. Şi al treilea e Florin Piersic. Ar mai fi o  singură persoană pe care o amintesc şi care mi-a fost parteneră şi acum e suferindă, Ioana Bulcă. (...)

Da. Mi-e cam frică recunosc.... Şi... Trebuie să vină, ştiu, dar nu ştiu unde mă va prinde", i-a mărturisit maestrul Piersic lui Mihai Morar, mulţumindu-le şi celor care l-au prins chiar şi în momentele lui mai dificile. "Că nu pot să fiu mereu isteţ, deştept şi neprevăzut. Dacă mai trăiesc acum, trăiesc din cauza dumneavoastră", a mai transmis Florin Piersic publicului său.  

Comenteaza