Folkistul Mircea Rusu va sta 3 ani la închisoare. Pentru ce a fost condamnat

Folkistul Mircea Rusu va sta 3 ani la închisoare. Pentru ce a fost condamnat

Cunoscut în lumea muzicală ca Mircea Rusu Band, fostul primar al comunei mureșene Band a fost încarcerat pentru a ispăși o pedeapsă cu închisoarea de 3 ani, după ce a fost condamnat a doua oară.

Interpretul celebrelor melodii „Omul bun și pomul copt” și „Iarba verde de acasă” a intrat la închisoare pentru delapidare. El este acuzat că, pe vremea când era primar al comunei Band, din județul Mureș, a complotat cu doi casieri să prejudicieze bugetul primăriei cu peste 500.000 de lei. Sumele delapidate au fost descoperite în urma unor controale ale ANAF.

Astfel, o parte din banii adunați la casieria instituției, în loc să fie depuși la Trezoreria Statului, ajungeau direct la inculpați, scrie Adevarul

Mircea Rus, acum în vârstă de 67 de ani, a avut nu mai puțin de trei mandate în comuna Band și numeroase probleme cu legea. El a fost trimis în judecată de DNA în anul 2017, după ce a fost acuzat că în anul 2008 a primit mită în valoarea de peste 400.000 de lei pentru un contract. El a primit o pedeapsă cu suspendare în acest dosar. 

Pentru că mai avea o condamnare anterioară pentru abuz în serviciu, magistrații au contopit pedepsele, iar acum Mircea Rus are de ispășit o pedeapsă cu închisoarea de 3 ani.

Comenteaza