Fresh, floral sau oriental: cum să-ți alegi parfumul perfect

Fresh, floral sau oriental: cum să-ți alegi parfumul perfect
În fiecare sezon sau în fiecare an, depinde de fiecare gamă sau firmă, se lansează pe piață o nouă colecție. Acum, să-l alegeți pe cel mai potrivit, să știți că nu e atât de simplu precum pare.

Contează foarte mult de ținuta pe care o abordați dar și de stilul de viață ales, deoarece atunci când alegeți un parfum nu-l alegeți doar pentru dumneavoastră cât și pentru cei din jur, ce vor fi nevoiți să vă stea alături zi de zi.

Alegerea unui parfum ar trebui să fie influiențat de preferințele fiecărei doamne și domnișoare și nu ar trebui să fie o decizie de moment deoarece acestea se dovedesc de multe ori a fi și cele mai nefericite deoarece un parfum bun, original își va schimba aroma după câteva ore de la deschidere sau în componența cu pielea dumneavoastră.

Înainte de toate trebuie să citiți recenzii la parfumuri, așa că am întocmit un mic barem al unui parfum perfect. Urmăriți aceste instrucțiuni și bucurați-vă de o savoare mai mult decât personală și originală.

Fără sfaturi

Alegeți parfumul în funcție de ceea ce vă place și nu cereți sfaturile vânzătoarelor doarece acestea vă vor da unele produse preferate de cele mai multe dintre femei sau chiar cele mai scumpe și care nu vă vor fi chiar pe plac întotdeauna.

Evenimentul

Un alt criteriu decisiv va fi situația în care-l vei purta, deoarece sunt parfumuri pentru diferite ocazii în mod special sau efectiv pentru toată ziua, modelându-se cu ph-ul pielii dumneavoastră.

Aromă

Aroma produsului este foarte importantă. Chiar dacă vă plac aromele florale, fructate, cele mai apreciate sunt parfumurile clasice, rafinate și fine în același timp, care nu deranjează pe cei din jur dar nici nu va bagă în anonimat

Culoare

Alegerea parfumului în funcție de culoarea preferată, este un alt criteriu ce face parte din această categorie. Vestimentația și culorile acesteia sunt elemente ce descriu personalitatea fiecărei persoane; ei bine, așa se întâmplă și în cazul parfumurilor. Spre exemplu, vă îmbrăcați în alb, alegeți un parfum ce cuprinde unul sau toate ingredientele următoare ce denotă curățenie și prospețime: citrice, crin, piersica, trandafir și de ce nu și iasomie.

Celebru și bun

Parfumurile celebre am putea să le achiziționăm și fără a le testa sau a cere alte opinii, deoarece dacă au cucerit nume celebre de-a lungul anilor, în mod clar, se va găsi un mod prin care să ne impresioneze și pe noi. Nume ca "Chanel No. 5" sau "Dolce & Gabbana", nu au cum să nu vă trezească interesul.

Ingrediente

Și nu în cele din urmă ingredientele ce-l compun. În funcție de ph-ul pielii dar și în funcție de afinitățile fiecărui individ, vă puteți alege cea mai bună variantă pentru dumneavoastră. Aveți grijă însă, că parfumurile sunt alcătuite în 3 straturi. Ingrediente de top, de mijloc și de bază, așa că în mod clar primul miros nu se va păstra ore în șir ci va suferi modificări pe toată durata purtării, atât pe piele cât și în țesăturile vestimentației. Important de știut este și compoziția și anume: un parfum are 40% arome, o apa de parfum- 15% arome și o apă de toaletă între 6-12% arome.

Alina NITU

Comenteaza