"Frozen". Care era a doua variantă a poveştii

Cunoscutul film pentru copii putea să fie foarte diferit decât cel care a fost lansat în cinematografe. Producătorii au dezvăluit că în primele faze ale filmului, povestea era conturată în cu totul alt fel.

În primul rând, Elsa şi Anna nu erau surori, nici măcar nu erau prinţese. Elsa era o „auto-proclamată" Regină a Zăpezii. Era personajul rău din poveste, chiar „pur rea". Anna descoperă o profeţie care spunea: „un conducător cu o inimă îngheţată va aduce distrugere în regatul Arendelle". Publicul este făcut să creadă că Elsa este „inima de gheaţă care va distruge regatul".

Producătorul Peter del Vecho, citat de publicaţia The Telegraph spune că întorsătura de situaţie vine atunci când apare prinţul Hans, care cauzează o avalanşă şi astfel le forţează pe Elsa şi Anna să lucreze împreună. Publicul află aşadar că Elsa nu este „cel mai mare rău", inima ei se dezgheaţă şi începe să iubească din nou. Temperamentul lui Hans a rămas neschimbat şi în varianta finală de scenariu.

Del Vecho a explicat că în final au hotărât să nu se axeze atât de mult pe dihotomia rău vs bine, ci să aleagă o temă mai umană, dar mai puţin folosită în filmele pentru copii, dragoste vs frică. Astfel Anna este motivată de dragoste, iar Elsa de frică. „Premisa filmului este că dragostea este mult mai puternică decât frica."

Comenteaza