Fusion Festival de la Sibiu, printre câştigătorii Festival Awards 2014. Cele două festivaluri clujene înscrise în competiţie nu câştigă

Fusion Festival de la Sibiu, printre câştigătorii Festival Awards 2014. Cele două festivaluri clujene înscrise în competiţie nu câştigă
Fusion Festival de la Sibiu a fost declarat cel mai bun eveniment muzical european de mică dimensiune ("Best Small Festival") la Festival Awards 2014, o competiţie care a avut loc în Groningen (Olanda).

Gala Festival Awards a strâns laolaltă nume puternice din industria festivalurilor: Tomorrowland (Belgia), Sziget (Ungaria),Wacken Open Air (Germania), Woodstock Festival (Polonia), Berlin Festival (Germania), Open'er Festival (Polonia).

După calificarea pe lista scurtă a celor mai bune 10 evenimente de profil, pe baza voturilor publicului, Fusion Festival a fost ales de un juriu format din jurnalişti, reprezentanţi ai diferitelor agenţii şi organizatori câştigător al categoriei "Best Small Festival".

Fusion Festival se alătură astfel câştigătorilor acestei ediţii: Exit Festival - Serbia (categoria "Best Major European Festival"), Melt - Germania (categoria "Best Medium Sized European Festival"), Berlin Festival (categoria "Best European festival Line Up") şi Arctic Monkeys (categoria "Headliner of the Year").

"Suntem extrem de bucuroşi pentru acest premiu. E o confirmare a eforturilor pe care le facem pentru a oferi publicului un eveniment de calitate, care să crească de la an la an şi să ofere o experienţă memorabilă tuturor participanţilor. Acest premiu ne onorează şi ne obligă în acelaşi timp să păstrăm direcţia avută. Promitem tuturor participanţilor că vor urma evenimente din ce în ce mai bune şi le mulţumim pentru implicarea şi ataşamentul de care au dat dovadă atunci când ne-au votat", a declarat Pedro Opriş, iniţiatorul şi managerul festivalului de la Sibiu.

Fusion Festival este un eveniment complex, unde muzica este sincronizată cu efecte vizuale, spectacol de lasere, proiecţii, iluminare arhitecturală, efecte pirotehnice, într-un cadru deosebit, la barajul de acumulare de la Gura Râului, Sibiu.

Pentru 2014 se pregăteşte o ediţie aniversară, pentru că se împlinesc cinci ani de existenţă a Fusion Festival.

Festival Awards este unicul eveniment la nivel european care aduce laolaltă industria organizatorilor de festivaluri. Competiţia pune accent pe recompensarea viziunii şi creativităţii evenimentelor, prin intermediul aprecierilor primite din partea publicului şi a juriului de specialitate. La ediţia din 2013 au concurat, la diverse categorii, festivaluri româneşti precum Artmania, Electric Castle Bonţida, B'estfest, Summer Well, Plai, TiMAF Cluj. Vezi aici detalii despre candidatura festivalurilor clujene

Comenteaza