Video Grimus a umplut Cinema Piersic cu ALTorchestra

Grimus a umplut Cinema Piersic cu ALTorchestra
Grupul clujean a avut un concert plin de efecte speciale | Foto: Laura Pătraș

Formația clujeană Grimus a atras un numeros public la Cinematograful Florin Piersic, în cadrul celui de-al patrulea concert local din ciclul ALTorchestra 100.

 

Mulți iubitori au rockului a fost prezenți la acest recital la ceas de seară în care piesele au fost adaptate la trupa de acompaniament care a evoluat pe scena cinematografului. Orchestra a fost poziționată în mijloc, grupul era plasat în spate, iar solistul acestuia, Bogdan Mezofi, era în spatele dirijorului.

Cu toate acestea, el a făcut numeroase descinderi în public și a dat mâna cu toți fanii care i-au ieșit în cale. Recitalul propriu-zis a fost însoțit de proiecții spectaculoase și de jocuri de lumini, iar publicul a rezonat cu grupul, cântând de multe ori alături de acesta.      

Grupul de rock alternativ din Cluj a fost înființat în 2005. Grimus este anagramarea cuvântului "simurgh", ce reprezintă o pasăre gigantică din mitologia persană. Este, de asemenea, primul roman al scriitorului de origine indiană Salman Rushdie, cel care a făcut anagramarea.

Componența grupului este Bogdan Mezofi (voce), Valentin Răuca (chitară), Cristian Csapo (chitară), Lehel Kiss (clape), Titus Vădan (chitară bas), Gabor-Peter Turi (tobe).

Cinci trupe de muzică alternativă acompaniate de orchestre simfonice unesc două stiluri muzicale diametral opuse sub același concept: ALTorchestra 100. Zdob și Zdub, Robin and the Backstabbers, Byron, Grimus și The Mono Jacks concertează în circuit în trei orașe, București, Iași și Cluj-Napoca, împreună cu orchestre simfonice create special pentru acest proiect.

Proiectul marchează 100 de ani de la Marea Unire prin unirea metaforică a două stiluri muzicale diametral opuse: rock alternativ și muzică simfonică. Fiecare formație implicată în proiect își reorchestrează cântecele în manieră simfonică, integrând în aranjamente câte un instrument tradițional românesc.

În total sunt 15 concerte în săli de spectacole în perioada octombrie-decembrie. Intrarea la evenimente se face pe bază de invitație, în limita locurilor disponibile, eliberate prin intermediul platformei www.iabilet.ro. ALTorchestra 100 este proiect finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale.

Comenteaza