Harta care îţi indică la ce speranţă de viaţă să te aştepţi, pe regiuni

Harta care îţi indică la ce speranţă de viaţă să te aştepţi, pe regiuni
Ţările cu cele mai longevive populaţii sunt cele cu un sistem medical bine dezvoltat şi cu un nivel economic ridicat

Forumul Economic Mondial, o organizație elvețiană non-profit cu sediul în Geneva, a trasat o hartă a care indică media speranţei de viaţă la momentul actual pentru diferite regiuni ale lumii. Cea mai bine se situează ţările dezvoltate care au ca suport un sistem medical bine pus la punct.

Potrivit datelor, Japonia, care apare cu o medie a speranţei de viaţă de 83.1 ani, a fost depăşită de Hong Kong, cu o medie de 83,5 ani. Cu toate astea, în restul Chinei, expectanţa duratei medii de viaţă e cu 10 ani mai mică.

La polul opus e Africa, al doilea continent ca mărime de pe Terra și cel mai populat după Asia, cu ţări unde media speranţei de viaţă este de 65 de ani, în Sierra Leone fiind cea mai scăzută, 45 de ani, relatează iflscience.com

Câteva ţări din Europa printre care Franţa, Italia, Elveţia, Luxemburg, Spania, dar şi ţările nordice, înregistrează o medie a speranţei de viaţă peste 80 de ani. România se situează undeva la mijlocul grilei, cu media speranţei de viaţă de 74,6 ani, la fel ca Muntenegru, dar cu un nivel mai mic decât ţara vecină, Ungaria, care atinge o medie de 75,1 ani.

 

 

 

Comenteaza