Îl vezi în toate cofetăriile, dar e și mai gustos dacă îl prepari acasă. Un desert de NOTA 10

Îl vezi în toate cofetăriile, dar e și mai gustos dacă îl prepari acasă. Un desert de NOTA 10
| Foto: unica.ro

Vestitul cremșnit este o prăjitură pe placul tuturor. În plus, dacă respecți pas cu pas rețeta noastră, prepararea nu îți va lua mai mult de 45 de minute.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Ingrediente:

1 pachet foi cremșnit cremeş)

250 frişcă lichidă

Pentru cremă:

500 ml lapte

4 ouă

4 linguri făină

10 linguri zahăr

1 plic zahăr vanilat

Pentru servit:

 150 g zahăr pudră

Cum se face:

1. Făina cu 100 ml lapte se amestecă și se lasă deoparte. Restul laptelui împreună cu ouăle, zahărul și zahărul vanilat se pun pe foc amestecând mereu.

2. Când fierbe, se pune compoziţia de făină cu lapte și se continuă fierberea amestecând non-stop. Este gata când se obţine o cremă groasă. Se lasă sa se răcească și apoi se mixează pentru a obţine o cremă foarte fină.

3. În tava de aragaz se așează o primă foaie, se toarnă crema care se întinde cu o spatulă sau cu un cuţit cu lama groasă, apoi se toarnă frișca bine bătută, se nivelează, se acoperă cu o altă foaie și se dă la rece de pe o zi pe alta.

4. Se taie cu un cuţit foarte bine ascuțit și se servește presarată cu zahăr pudră din abundenţă.

Așteaptă să se răcească, presară câteva fructe proaspete (dacă vrei)  și... poftă bună!

(rețetă preluată de pe Unica.ro)

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza