Imagine superbă din „Elveția Ardealului”. Cu ghetele în zăpadă de 1 mai pe Vlădeasa

Imagine superbă din „Elveția Ardealului”. Cu ghetele în zăpadă de 1 mai pe Vlădeasa
| Foto: Facebook / Andrei Pletea

În minivacanța de 1 mai, românii preferă să plece la mare sau la munte. Unii vor sta cu picioarele în nisip la mare, iar alții cu ghetele în zăpadă.

O imagine spectaculoasă de pe „acoperișul clujean al Apusenilor” a fost surprinsă, în această dimineață, de meteorologul Andrei Pletea. În fotografie se poate observa un peisaj de pe Vlădeasa acoperit în totalitate cu zăpadă, la doar câteva zile înainte de 1 mai.

„E iarnă în toată puterea cuvântului la început de mai pe „acoperișul clujean al Apusenilor”, de zici c-am fi în Laponia. Când am ieșit azi-dimineață la poze, am făcut greșeala de a nu-mi lua mănușile, că deh.... e mai, chipurile! Și mă gândeam așa, în timp ce-mi degerau mâinile pe aparatul foto... oare cei care vor petrece zilele următoare în Vama Veche, și-ar putea ei imagina oare că în timp ce stau cu picioarele în apă, cu o bere în mână și lăsând valurile să le tragă nisipul de sub tălpi, și-ar putea ei oare imagina că undeva nu tare departe de ei există un ținut în care totul e înghețat, un ținut în care trebuie să iei zăpada la lopată pentru a putea deschide fereastra?”, a scris Andrei Pletea într-o postare pe rețelele de socializare.

Vremea de 1 mai în Cluj-Napoca va fi una cu soare și temperaturi de pâna la 20 grade Celsius. La munte maxima va fi de 10 grade Celsius, iar la mare 16 grade Celsius. De asemenea, cei care doresc să plece în zone muntoase de 1 mai, vor avea nevoie la ei și de o umbrelă sau pelerină de ploaie, anunță ANM, potrivit Digi24.

Comenteaza