Video Imagini rare din sălbăticie: Căprioare alături de zimbri, în căutare de hrană

Imagini rare din sălbăticie: Căprioare alături de zimbri, în căutare de hrană
| Foto: captura video

Este loc pentru toți, și pentru zimbri, și pentru căprioare, în pădure, așa cum se poate observa în imaginile surprinse de camerele de monitorizare ale Romsilva.

Imaginile inedite au fost surprinse în Parcul Natural Vânători Neamț, cu ajutorul camerelor de monitorizare instalate de către specialiștii Romsilva.

E liniște și pace în pădure - cei trei zimbri nu sunt deloc deranjați de cele două căprioare, care se plimbă nestingerite la doar câțiva metri de impunătoarele animale.

"Este loc pentru toți, și pentru zimbri, și pentru căprioare, într-o pădure a Parcului Natural Vânători Neamț, așa cum se poate observa în aceste imagini", se arată în comentariul care însoțește imaginile.

În Parcul Natural Vânător Neamț se află unul din cele trei nuclee de zimbri administrate de către Regia Națională a Pădurilor - Romsilva, cu circa 80 de zimbri, ce mai mare parte aflându-se în libertate.

Regia Nationala a Padurilor - Romsilva administrează trei nuclee de zimbri, la Bucșani Hațeg și Vânători Neamț, cu un efectiv total de peste o sută de exemplare.

Parcul Natural Vânători Neamț se întinde pe o suprafață de 30.818 hectare, din care 26.190 de hectare păduri, pe versantul estic al Munților Stânișoarei și Subcarpații Neamțului, acoperind bazinul Ozanei și al Cracăului, și este unul dintre cele 22 de parcuri administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva.

Comenteaza