Drum turistic refăcut în Apuseni, în zona Muntele Băișorii

Drum turistic refăcut în Apuseni, în zona Muntele Băișorii

Serviciul Public Județean Salvamont - Salvaspeo Cluj a anunțat iubitorii de munte și de drumeții că a fost finalizată cea de-a doua acțiune de refacere a marcajelor de pe traseul magistralei turistice Stațiunea Muntele Băișorii – Muntele Mare – Balomireasa – Șaua Ursoaia (banda roșie). 

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

Evenimentul s-a desfășurat la inițiativa Clubului Alpin Român Secția Universitară Cluj, a Asociației Ecouri Verzi și a programului de voluntariat Potecătorii, cu sprijinul Consiliului Județean Cluj, prin Salvamont - Salvaspeo.

20 de voluntari din partea organizatorilor și salvamontiștii clujeni au refăcut marcajele pe sectorul magistralei cuprins între Șaua Ursoaia și Vârful Petreasa, pe o distanță de 8 km. Pe traseul menționat au fost instalați 10 stâlpi metalici cu marcaje, confecționați anterior acțiunii de către angajații și voluntarii Salvamont - Salvaspeo.

Arborii cu marcaje au fost toaletați pentru vizibilitatea semnelor. Acțiunea de refacere a magistralei va continua, în aceeași formulă, în weekend-ul care urmează, cu perspectiva de a finaliza întregul traseu până la căderea primei zăpezi.

Magistrala este considerată drept unul dintre cele mai frumoase trasee montane ale Munților Apuseni, fiind traseul de creastă de pe Muntele Mare, merge pe limita dintre județele Cluj și Alba și face legătura între Stațiunea Muntele Băișorii și Munții Bihor (Șaua Ursoaia).

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza