Kirk Douglas împlineşte 100 de ani

Kirk Douglas împlineşte 100 de ani
Cunoscutul actor îşi va sărbători centenarul la petrecerea organizată de fiul său Michael și nora sa Catherine Zeta-Jones la care sunt așteptați să participe sute de invitați.

Issur Danielovitch Demsky, alias Kirk Douglas, s-a născut în 9 decembrie 1916 la New York şi este ultimul actor rămas în viaţă dintre starurile "Epocii de aur" a Hollywood-ului. Kirk Douglas a jucat în aproape 90 de filme, însă rolul care l-a consacrat a fost cel din "Spartacus".

"Singura mea treabă este să mă simt bine și să fiu odihnit când îmi fac apariția, pentru a fi fermecător. Iar acolo, desigur, să țin un mic discurs "improvizat" pe care îl voi repeta cu terapeutul meu logoped pentru ca lumea să mă înțeleagă", declarase recent venerabilul actor revistei Closer Weekly.

Iar alături de el va fi marele său sprijin, Anne, în vârstă de 97 de ani, soția sa din 1954.

"Am avut marele noroc să-mi găsesc sufletul pereche acum 63 de ani și cred că minunata noastră căsnicie și discuțiile noastre prețioase din fiecare seară m-au ajutat să supraviețuiesc tuturor" greutăților a spus Kirk Douglas, care profită de obicei de aceste ocazii speciale pentru a dona milioane de dolari unor instituții pe care le ajută prin fundația sa. Kirk și Anne au dat de multe ori de înțeles că toată averea lor, aproximativ 80 de milioane de dolari, va ajunge la organizații de binefacere după moartea lor, relatează agerpres.ro.

La începutul lunii octombrie, cu prilejul galei organizației Motion Picture & Television Fund, de la Woodland Hills (California), Kirk Douglas a primit deja un mic omagiu din partea colegilor de profesie precum George Clooney, Hugh Jackman și Kevin Spacey.

"Tatăl meu este o legendă. Este o adevărată stea, dintr-o epocă în care vedetele de cinema erau văzute ca versiunea actuală a regalității, iar Kirk și-a câștigat acest statut", a spus Michael Douglas, care a amintit că tatăl său a primit un Oscar pentru întreaga carieră în 1996. Kirk a fost de trei ori nominalizat la Oscarul pentru cel mai bun actor, a câștigat două Globuri de Aur și a jucat în peste 90 de filme de-a lungul unei cariere de șapte decenii.

În memoriile sale publicate anul trecut, Kirk nu a ezitat să publice detalii despre numeroasele sale aventuri cu celebrități ca Rita Hayworth, Joan Crawford sau Marlene Dietrich, amintind chiar că l-a întrebat odată pe terapeutul său, dacă nu cumva va rămâne impotent, după ce s-a culcat 29 de nopți la rând cu tot atâtea femei. Răspunsul medicului său l-a liniștit: "Chiar și Dumnezeu s-a odihnit în a șaptea zi".

 

Comenteaza