Klausenburg Cafe, cu ştaif în centrul Clujului

Klausenburg Cafe, cu ştaif în centrul Clujului
O adevărată sufragerie vieneză, însă cu preţuri accesibile, decente, s-a deschis în acest weekend pe strada Universităţii nr. 1.

Klausenburg Cafe-Konditorei a fost inaugurată în centrul Clujului în weekend-ul care tocmai a trecut. Cafeneaua le oferă celor care o vizitează ambianţă plăcută, cafea gustoasă, deserturi delicioase, dar şi manifestări culturale, de la vernisaje de artă plastică la recitaluri muzicale, dar şi vizionări ale celor mai importante meciuri de fotbal din campionatul României sau din Champions League ori campionatul Angliei, Spaniei şi Spaniei.

Prima stare pe care ţi-o transmite Klausenburg Cafe, încă de la intrare, este relaxarea. Atmosfera prietenoasă şi simultan "caldă" a locului este întregită de mobilierul stil, de oglinzile cu rame antique, de tablourile cu doamne din altă epocă, de tapiseria care trimite la anii începutului de secol XX, precum şi de barul realizat din lemn de stejar şi din alamă, "asezonat" cu crini imperiali. De altfel, florile proaspete împodobesc fiecare masă, iar clienţilor nu le rămâne decât să savureze ambianţa locului care face legătura dintre Cluj şi Viena, precum şi feluritele specialităţi de cafea, fresh-uri de fructe, limonade speciale, ceaiuri, cocktail-uri, bere Heineken, Ciuc, Zipfer, Clausthaler ori deserturi delicioase. De menţionat că în local se serveşte vin la pahar sau prosecco şi şampanie la pahar.

În timpul zilei, florile crează o ambianţă plăcută în local, iar seara lumânările aflate pe fiecare masă în mici sfeşnice de epocă dau un aer cald şi primitor acestui loc unic la Cluj.

Cafeaua care se serveşte la Klausenburg face parte din Tiziano 1919 - Riserva Domenico Bristot, un amestec recent încorporat în "familia" Bristot. Pe lângă espresso scurt, lung ori "american", diversele feluri de cappuccino ori frappe-uri, doritorii pot savura "delicatese" precum "espresso corretto", cu lichior de anason. Cei care calcă pragul cafenelei se pot delecta şi cu deserturi precum tort mascarpone cu fructe roşii ori cheesecake, tartă de ciocolată şi pot bea cafeaua de dimineaţă sau pe cea de după-amiazpă "asezonată" cu o brioşă sau un croissant aburind. În curând, clienţii vor putea să se cufunde în lectura unor cărţi ori albume de artă care vor fi disponibile în cafenea, precum şi a presei internaţionale şi a principalelor ziare româneşti.

Ceaiurile Ronnefeldt sunt o altă surpriză plăcută cu care sunt aşteptaţi cei care ajung la Klausenburg Cafe. Astfel, pot fi savurate arome precum cele de mentă, muşeţel, tei, iasomie, bergamotă ori fructe de pădure. Este de menţionat faptul că localul beneficiază de o instalaţie de climatizare de înaltă calitate, astfel că fumul nu deranjează clienţii.

"Vom organiza manifestări culturale diverse, precum lansări de carte, recitaluri muzicale, seri de poezie ori proiecţii de film. Recitalurile de saxofon, harpă, vioară ori flaut vor avea loc în colaborare cu Academia de Muzică Gheorghe Dima. Dar, de asemenea, la Klausenburg Cafe vor fi organizate şi vizionări ale unor meciuri de fotbal din Liga I, Primera Division, Premier League, Serie A sau Champions League. De altfel, vă aşteptăm miercuri la Barcelona - Sahtior. Vineri seara, clienţii aflaţi în cafenea au urmărit meciul dintre Universitatea Cluj şi Dinamo Bcuureşti, iar sâmbătă seara, Poli Timişoara - Steaua Bucureşti şi apoi AC Milan - Internazionale Milano, iar duminică, CFR - Pandurii Târgu Jiu. Este important că avem două încăperi şi este posibil ca în timp ce într-o cameră se vizionează un meci de fotbal, în cealaltă încăpere oamenii pot discuta liniştiţi, ascultând muzică bună", a precizat Vasile Mărculeţ, store manager la Klausenburg Cafe Konditorei.

Primul film, "Fragii sălbatici" (1957, în regia lui Ingmar Bergman), va fi proiectat joi, de la ora 21:30. Joia viitoare este programat să ruleze legendarul "Zorba Grecul"/"Alexis Zorbas" (1964), cu Anthony Quinn în rolul principal, în regia lui Michael Cacoyannis.

Şi cum arta poate fi creată şi savurată adesea şi pe terenul de fotbal, la Klausenburg clujenii vor putea vedea şi marile meciuri ale generaţiei de aur la Campionatul Mondial din 1994, cu Hagi, Gică Popescu şi Răducioiu, precum şi jocurile echipei României la Guadalajara, la Campionatul Mondial din Mexic, cu Mircea Lucescu, Cornel Dinu şi regretatul Florea Dumitrache.

Este de apreciat că, deşi localul arată cu totul şi cu totul deosebit pentru Cluj-Napoca, preţurile din meniu sunt cât se poate de accesibile, astfel încât la Klausenburg Cafe pot petrece clipe plăcute atât obişnuiţi ai cafenelelor din centrul Clujului, cât şi studenţii şi profesorii de la Babeş-Bolyai, universitate aflată în apropiere, Academia de Muzică Ghe. Dima, Universitatea de Arte şi Design, ori cei de la UMF, UTCN, alte universităţi aflate în zona centrală a oraşului, oameni de afaceri sau oricine doreşte să se simtă bine şi relaxat într-un loc ce aminteşte de Clujul de odinioară, în legătură directă cu capitala imperială de la Viena.

 

Preţuri accesibile

Preţurile de la Klausenburg sunt incredibile pentru o astfel de locaţie. ZIUA de CLUJ a făcut o scurtă selecţie:

espresso - 4,5 lei
cappuccino - 6,5 lei
ciocolată caldă - 6,5 lei
frappe - 7 lei
freshuri - 8 lei
băuturi răcoritoare, gama Coca Cola - 4,5 lei
apă plată şi minerală, în ambalaj de sticlă - 4 lei
bere Ciuc - 5 lei
bere Heineken - 6 lei

Comenteaza