Lara Fabian s-a decamuflat la Cluj

Hiturile cunoscutei soliste belgiano-canadiene “I Will Love Again”, “Je t’aime” și “Je suis malade” au răsunat joi seara pe scena Sălii Polivalente din Cluj-Napoca, în cadrul turneului mondial “Camouflage”.

În ton cu denumirea turneului, artista a renunțat după primele melodii la “accesoriile” negre pe care le purta deasupra, iar spre final a revenit din spatele scenei îmbrăcată într-o rochiță spectaculoasă, spre uimirea publicului. Între melodii, se confesa despre aspecte ale vieții cuprinse în muzica sa.

“Perfecțiunea este o iluzie, nu există așa ceva. Perfecțiunea e departe de realitate și câteodată devine chiar plictisitoare, iar când suntem îndrăgostiți nu ne mai gândim la așa ceva. Trebuie să trăim așa cum se cuvine orice moment al vieții”.

Recitalul a început mai târziu decât ora fixată, însă la primele aplauze ale celor 5.000 de spectatori prezenți au intrat rând pe rând instrumentiștii, trupa de acompaniament, apoi vedeta serii. Printre cei prezenți s-a numărat și primarul Clujului, Emil Boc, care a filmat o piesă cu telefonul mobil, surprinzând și atmosfera din sală. 

Concertul a debutat cu piese lente, cântate în engleză, ulterior cele în franceză, mai reprezentative pentru stilul abordat de aceasta. Schimbarea garderobei a coincis cu un stil mai alert, iar la final a făcut dovada calităților sale vocale, cântând pe un scaun, fără ajutorul trupei. Acompaniamentul său se bazează mai ales pe sintetizatoare și percuție, lipsind instrumentele cu coarde. De asemenea, ea a impresionat prin felul în care a dansat la câteva dintre piese.  

Fundalul a constat în proiecții „industriale” combinate cu peisaje naturale sau cosmice, iar la un moment dat au fost proiectate umbrele celor de pe scenă. Concertul nu a beneficiat de prezența unor camere video, astfel că spectatorii aflați la distanță nu au putut să vadă clar pe ecrane sau măcar pe “cubul” fixat pe plafonul sălii tot ceea ce se întâmplă pe scenă.

Fanii s-au animat mai ales către sfârșitul recitalului. Solista s-a întors pe scenă pentru un bis și a primit din partea celor aflați în primele rânduri un buchet de flori. Concertul de la Polivalentă s-a terminat după o oră și jumătate, fiind prelungit la exteriorul sălii, de o ploaie de primăvară.

Cântă în patru limbi

“Camouflage World Tour” a început în februarie, în SUA, și cuprinde 40 de concerte, iar ultimul va fi la Paris, în iunie. Cea mai bine vândută artistă belgiană cântă în patru limbi (engleză, franceză, spaniolă, italiană) și are 20 milioane de albume comercializate în întreaga sa carieră. Ultimul album, “Camouflage”, este integral în limbăa engleză, conține 12 cântece, scrise și compuse împreună cu Moh Denebi (Suedia) și Sharon Vaughn (SUA), genul abordat fiind electro-pop, combinat cu orchestrație clasică. Primul concert al său în România a fost în 2012, la București, fiind nevoie de două reprezentații pentru a putea acoperi cererea de bilete. A susținut primul concert la Cluj în 2016, cu 4.000 de oameni.

Eurovision, rampă de lansare

Lara Crokaert, pe numele sau real, s-a născut în 1970, în Etterbeek (Belgia). În primii cinci ani a locuit în Sicilia, apoi s-a întors în țara natală. A început să compună primele sale melodii la pian și să participe la concursuri de amatori. Recunoașterea internațională vine în 1988, după participarea la Eurovision cu melodia "Croire", clasată pe locul 4. În 1996, devine cetățean canadian și este aleasă de studiourile Walt Disney să împrumute vocea sa Esmeraldei, pentru producția "Cocoșatul de la Notre Dame". Printre piesele sale de succes se mai numără "Adagio", "I Am Who I Am", "Love by Grace", "Quedate".

Comenteaza