Macheta Clujului expusă într-un spaţiu de arhitectură din Piaţa Muzeului

Macheta Clujului expusă într-un spaţiu de arhitectură din Piaţa Muzeului
Macheta municipiului Cluj-Napoca, dar şi o platformă care prezintă Clujului virtual pot fi văzute de astăzi seară până luni într-un spaţiu de arhitectură din Piaţa Muzeului.

Evenimentul în cadrul căruia vor putea fi văzute macheta Clujului, dar şi o prezentare virtuală a acestuia, va fi vernisat în această seară de la ora 19, în spaţiul din Piaţa Muzeului nr.2. Manifestarea este organizată de asociaţia Plus Minus şi este al patrulea eveniment din seria PlusMinus Cluj - Centru de arhitectură mobil, proiectul fiind iniţiat în 2009.

"Platforma madeincluj.org conține o bază de date online localizate pe suport geografic și informații legate de istoria și dinamica actuală a orașului Cluj-Napoca organizate în diverse sertare: spațiu public, clădiri, documente istorice, proiecte în curs de realizare, informații
sociologice. Alături de macheta virtuală, va fi expusă și macheta orașului demarată anul trecut și completată cu noi module și informații istorice. Prima zonă realizată în miniatură este centrul istoric al orașului, iar în viitor se dorește realizarea întregului oraș și organizarea unei serii de evenimente pe acest obiect", au specificat reprezentanţii Plus Minus.

Tot astăzi seară va fi efectuată premierea din cadrul concursului Instagram MadeinCluj, organizat online pe 4 noiembrie și prezentat într-o mica expoziție.

"PlusMinus este un think-tank care funcționează ca un laborator deschis în spațiul public cu scopul de a realiza cât mai puternic conexiunea dintre oameni, arhitectură și oraș. Proiectul este un pas important în sensul acțiunii, o propunere concretă de instrument posibil de integrat
în politicile urbane", arată reprezentanţii asociaţiei.

Comenteaza