Madonna: "Să îmbătrâneşti e considerat a fi un păcat"

Madonna:
Într-un discurs pe care l-a ţinut la evenimentul "Billboard Women in Music" la New York, Madonna a vorbit despre ce înseamnă să fi femeie în industria muzicală.

Madonna, care tocmai a încheiat un turneu care i-a adus milioane de dolari, este una dintre puţinele artiste care a rezistat până la această vârstă în industria spectacolului. La primirea premiului Women Billboard 2016, vedeta în vârstă de 58 de ani, s-a adresat mulţimii vorbind în termeni profund personali.

În discursul ținut cu ocazia evenimentului, Madonna a declarat că s-a confruntat cu sexismul, misoginismul și cu o "agresiune constantă și abuz neîncetat" de-a lungul mai mult de 30 de ani de carieră. Artista a povestit despre faptul că, cu mulţi ani în urmă, când a venit la New-York, a fost violată pe un acoperiș fiind ameninţată cu "cuțitul la gât", experiență despre care a discutat pentru prima dată în public abia în 2013.

Potrivit The New-York Times, Madonna s-a mândrit, de asemenea, cu capacitatea ei de a persevera într-o industrie care nu este deloc amabilă cu femeile mai în vârstă. "Oamenii spun că sunt atât de controversată", a spus ea mulțimii, "dar eu cred că cel mai controversat lucru pe care l-am făcut este să rămân în domeniu."

În lumea muzicii, a spus ea, "a îmbătrâni este un păcat."

"Vei fi criticată, vei fi discreditată, și, cu siguranță, nu vei mai fi difuzată la radio", a adăugat ea. 

"Vi se permite să fiţi drăguțe și sexy, dar să nu fiţi prea inteligente. Să nu aveţi opinii", a spus ea.

În ultimii ani, Madonna s-a împotrivit discriminărilor legate de vârstă, răzvrătindu-se în mod public, subtil, împotriva ideii că, din cauza vârstei, ar fi timpul să se oprească.

Discursul de vineri a devenit, în final, o dezbatere asupra egalității de gen și a sexismului latent, subiect care a luat amploare pe fondul alegerilor prezidențiale din America - o confruntare între un bărbat și o femeie, care ar putea fi văzută şi ca o confruntare între mentalităţi.

Madonna a aparut la un concert surpriză în Washington Square Park din New York, în sprijinul campaniei prezidențiale a lui Hillary Clinton, în noaptea dinaintea alegerilor.

În discursul ei de la acel eveniment, Madonna a spus, făcând aluzie la campanie: "Femeile au fost oprimate atât de mult timp, încât au ajuns să creadă ceea ce bărbaţii spun despre ele", a spus ea, potrivit Billboard. "Ele cred că, pentru ca lucrurile să iasă bine, trebuie să susțină un bărbat."

Madonna a mai vorbit despre regulile "jocului", despre faptul că femeile sunt constrânse să le respecte.

Spre finalul discursului, ea a menţionat câţiva muzicieni de excepţie, printre care Prince şi David Bowie, care au murit în acest an.
"Dar eu sunt încă pe poziţie", a spus ea. "Sunt una dintre cei norocosi."

 

Comenteaza