Mâncarea românească, în topul celor mai gustoase preparate

Mâncarea românească, în topul celor mai gustoase preparate

Există un domeniu în care țara noastră ocupă un onorabil loc 4 la nivel mondial: este vorba despre un top al celor mai gustoase preparate, întocmit de Taste Atlas. Doar italienii, grecii şi spaniolii ne întrec la bunătăţile din farfurie. 

Clasamentul este condus de Italia, urmată de Grecia și Spania. Vine apoi România cu mititei, ciorbă de burtă și mămăliguța atât de apreciată și de străini.

Sarmale, mămăligă, cârnați, sunt doar câteva dintre preparatele care au clasat țara noastră pe locul 4 în lume atunci când vine vorba despre mâncare.

Preparatele apreciate de străini sunt şi favoritele românilor.
- Sarmale, grătare.
- Plăcinte, sarmale, mămăliga cu brânză, ciolan afumat.
- Sarmalele. Poate să fie orice fel de mâncare, dar dacă sunt sarmale nu mai îmi trebuie nimic
- Sarmale cred, că-s mai specifice.
- Fasole cu ciolan, asta cred că e cea mai bună mâncare.

Deși am putea crede că bucătăria românească nu este cea mai sănătoasă, nutriționiștii recomandă preparatele tradiționale în orice dietă. "În loc să consumăm o felie de salam sau parizer la micul dejun, mai bine consumăm o felie de slăninuță, este foarte bună, aduce acizi grași saturați, respectiv mămăliga cu brânză o recomand, este slabă caloric și totodată aduce un aport important de calciu și vitamina D", recomandă nutriționistul Iulia Trif. 

În clasamentul Taste Atlas, România a obținut scorul de 4,57. Acesta a fost realizat după ce participanții la vot au ales 30 de feluri de mâncare, băuturi și produse alimentare specifice țării noastre, printre care, la loc de cinste se află mititeii şi celebra ciorbă de burtă.

Cele mai apreciate preparate locale
Mititei
Cozonac
Borș
Pască
Mămăligă
Ciorbă de burtă
Ciorbă de fasole
Ciorbă de pui
Drob
Covrigi

Sursa: Taste Atlas

Comenteaza