Update Video Mare petrecere fără distanțare socială la Cluj Arena. Dosar penal pentru organizatori

Mare petrecere fără distanțare socială la Cluj Arena. Dosar penal pentru organizatori

O petrecere la care au participat 320 de persoane, fără respectarea regulilor de distanțare socială, a avut loc sâmbătă noaptea, în incinta Cluj Arena. Poliția a informat că organizatorii s-au ales cu dosar penal, Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca începând urmărirea in rem.

ACTUALIZARE 

“La data de 4 octombrie, în jurul orei 01:00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Cluj-Napoca au fost sesizați cu privire la faptul că, în incinta stadionului Cluj Arena, se află în desfășurare un eveniment privat, cu participarea unui public numeros.

La scurt timp, la locația menționată s-au deplasat echipaje ale poliției, cele sesizate confirmându-se. Organizatorul evenimentului a fost sancționat contravențional, conform legii 61/1991. S-au întocmit actele premergătoare constatării flagrante a infracțiunii prevăzute de articolul 352, din Codul Penal, respectiv zădărnicirea combaterii bolilor.

În continuare, sunt derulate verificări în vederea stabilirii stării de fapt și luarea măsurilor legale care se impun, intervenția polițiștilor fiind asigurată prin sistemele portabile de tip body-camera”, conform Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Cluj.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

O firmă din București a organizat o petrecere ca în vremurile bune înainte de pandemie, în timp ce în spitale nu mai sunt locuri pentru bolnavii de coronavirus, conform Cluj Just. DJ-ul Vali Bărbulescu a mixat hit-uri pentru petrecăreții care au dansat fără distanțare socială sau mască.

Unii au filmat și au postat pe Facebook. La petrecere au participat mai mult de 50 de persoane, limita pentru evenimente private în această perioadă. Aceasta în timp ce cluburile stau închise.

Regulile intrate în vigoare în 1 septembrie spun că se menține interdicția pentru activități de tip bar, club, discotecă.

La evenimentele private organizate în interior pot participa maximum 50 de persoane, iar la cele organizate în exterior, cel mult 100. În prezentarea party-ului se preciza distanțarea socială.

Agenția The Date organizează petreceri de tip "pop-up", unde participanții vin îmbrăcați retro, sub denumirea "Lasă-mă, papa, la party!", biletele costând între 50 și 210 lei, iar pentru o masă de patru persoane, cu băutura inclusă, între 420 și 520 de lei. 

Comenteaza